"San Andreas" razjašnjava što bi se dogodilo da se probudi najpoznatiji rasjed na svijetu

Akcijski spektakl "San Andreas" prati pilota helikoptera i spasioca Raya (Dwayne Johnson) koji nakon stravičnog potresa kreće iz Los Angelesa u San Francisco sa svojom suprugom, s kojom nije u najboljim odnosima, kako bi spasili kćer jedinicu. No, njihovo putovanje tek je početak užasa koji im priroda priprema.

San Andreas je ime stvarne tektonske linije koja prolazi kroz veći dio Kalifornije. Seizmolozi godinama predviđaju da će Kaliforniji tijekom vremena zaprijetiti snažan potres izazvan upravo ovim rasjed, a posljedice takvog potresa mogle bi biti katastrofalne.

Nakon devastirajućeg potresa u Nepalu u travnju 2015., kampanja filma bila je prilagođena tako da se uključe informacije o tome kako pomoći u kriznim situacijama te daju smjernice kako se pripremiti za prirodne katastrofe. Primjerice, u najavu filma odlučili su staviti vezu na stranicu preparationandhelp.com.

Većinu akrobacija u filmu glumci su sami odradili jer je redatelj Brad Peyton želio da publika vidi njihova lica. Peyton je bio oduševljen kada se cijela glumačka složila s njegovom idejom da sami rade akrobacije. 

Ovaj je film imao pozitivan utjecaj na publiku, što je i bio cilj filma. Naime, jedan je 10-godišnjak iz Michigana spasio mlađeg brata od utapanja koristeći tehniku koji je naučio gledajući Dwyanea u "San Andresu" kako spašava jednog od likova, Blakea.

Fantastičnu akciju "San Andreas" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju