Ni šećerna bolest nije usporila mladu i ambicioznu glumicu na njezinom putu prema zvijezdama.

Prekrasna mlada glumica Hazal Haya koju gledatelji Nove TV imaju priliku pratiti u seriji ´Djevojka imena Feriha´ izgleda bolje nego ikad, ali iza nje su bili teški dani. Naime, saznala je da boluje od šećerne bolest koja je u niti jednom trenu nije zaustavila u njenom glumačkom usponu.

Hazal je priznala da je proces prihvaćanja bolesti za nju prošao dosta teško. ´Složila sam si složila plan prehrane prikladan bolesti i počela sam sama kuhati. Za dva i pol mjeseca moje zdravlje se poboljšalo i izgubila sam jedanaest kilograma.´, izjavila je.

Glumica koja pršti optimizmom suvišne je kilograme izgubila za vrijeme svog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je pohađala tečaj glume. ´Počela sam hodati svaki dan sat i pol. Nakon toga sam si složila dnevni raspored. Kupila sam jedan DVD s kardiopilatesom i vježbala uz njega. Nakon što bih u devet ujutro popila kavu, počela bih vježbati strogo se držeći uputa!´, otkrila je Hazal svoj plan koji joj je pomogao kontrolirati šećernu bolest.

U intervjuu koji je krajem kolovoza simpatična glumica dala za turski Hürriyet otkrila je da jako mlada preuzela odgovornost počevši glumiti sa samo šesnaest godina. ´Kada netko hrabro kaže: ´Da, želim to raditi!´, ne razmišlja o posljedicama tog posla i kako će on utjecati na njegov život. Primjerice, mama i teta govorile su mi: ´Završi fakultet, zatim se posveti glumi. Mi ćemo te poduprijeti!´, ali nisam ih slušala. Rodila sam se s osam mjeseci. Oduvijek se žurim.´, izjavila je Hazal.