Riza ne odustaje od svoje odluke da Ferihu pošalje na selo. Emir, koji saznaje da Ferihu šalju na selo, ludi. Korak koji je poduzeo Emir, ne želeći biti samo promatrač onoga što se događa, nameće Ferihi neočekivanu mogućnost izbora.

41.ep - 8. rujna

Vijest o Halilovu bijegu iz ludnice u stanu kućepazitelja odjeknula je poput bombe. Emir, koji je pobjesnio zbog prijetnje Ferihi, odlučuje saznati pozadinu slučaja sa zarukama te odustaje od napuštanja zgrade kako bi je zaštitio. S druge strane Unal, koji saznaje da je Emir kupio stan, veoma burno reagira. Levent nakon svog priznanja da je zaljubljen u Ferihu doživljava bol zbog udaljenosti koja je odjednom nastupila između njih dvoje. Nevbahar, koju zanima sinov život, saznaje za Leventove osjećaje prema Ferihi. Produbljivanjem prijateljstva između Koraja i Gulsum Hande sumnja u postojanje nove osobe u Korajevu životu, što će Gulsum otežati život. Sve bliža novogodišnja noć izaziva uzbuđenje kod Džansu koja planira dočekati Novu godinu zajedno s Emirom na zabavi kod Hande, a ta će noć biti prepuna iznenađenja za sve.

42.ep - 9. rujna

Ferihina otmica dovodi do sveopće panike. Emir je izvan sebe, a Džansu odlučuje ne govoriti ništa. Svjedočila je otmici Ferihe, ali sve što je vidjela drži u sebi. Gulsum, koja nakon noći provedene s Korajem osjeća sramotu, potpuno se povlači u sebe zbog onoga što je doživjela. Dok je Emir stalno u pokretu kako bi našao Ferihu, strahovi iz prošlosti postaju nepodnošljivi. Srca u stanu kućepazitelja lupaju kao luda. Dok Feriha trpi teške muke u Halilovim rukama, svi su u iščekivanju dobrih vijesti od policije. Ferihi, koja je pokušavala pobjeći na sve načine, malo nedostaje da izgubi svaku nadu, a Halil pritom ima druge planove. Hoće li Emir, kojem nestaje snage za čekanje, uspjeti pronaći Ferihu?

43.ep - 10. rujna

Emir, koji radi na tome da spasi Ferihu, upada u Halilovu zamku. Halil želi svladati Emira injekcijama, a za oboje ima pokvarene planove. Dok se Emir i Feriha trude ostati na nogama zatočeni kao Halilovi taoci, u stanu kućepazitelja strpljenje je pri kraju. Džansino ludilo, koje je nastupilo nakon što je primijetila da nema ni Emira, ni Unala, ni Sanem, nitko ne uzima za ozbiljno. Koraj, koji je utonuo u svoj svijet nakon onog što je prošao s Gulsum, osjeća veliko grizodušje. Dok se u stanu kućepazitelja nastavlja s iščekivanjem, Emir i Feriha prisiljeni su tražiti spas suočeni s Halilovim ludilom. Dok njih dvoje nastoje zaštititi jedno drugo, u kući užasa stvari izmiču kontroli.

44.ep - 11. rujna

Spašavanje Emira i Ferihe iz Halilovih ruku velik je šok za njih dvoje, ali i za njihove obitelji. Mehmet i Riza sretni su što ponovno vide Ferihu, ali ta sreća ostaje u sjeni sumnje koja ih izjeda. Ajsun i Unal bijesni su i šokirani kada doznaju što je dovelo do Emirova ranjavanja. Mehmet i Riza zatvaraju oči pred stvarnošću koja je bjelodana. Dok oni čekaju da se Feriha oporavi od šoka da je mogu ispitati o Emiru, dvoje zaljubljenih čeka priliku za susret i svladavanje svih zapreka koje postoje među njima. S druge strane, Gulsum, koja je bila na rubu smrti, iscrpljuje to što mora svima tajiti što je proživjela. Feriha i Emir zajedno se bude iz noćne more koju im je priredio Halil. Dok jedno u drugome traže utjehu da bi ljubavlju zacijelili duboke rane, Mehmet, kojeg izjeda sumnja, na rubu je strpljenja. No sve se mijenja kad u kućepaziteljevu stanu kao bomba odjekne vijest o Gulsum I Koraju. Dok su Emir I Feriha iznenađeni šokantnom odlukom koju donose Gulsum i Koraj, novi razvoj događaja zaljubljeni će par opet dovesti u opasnost.

45.ep - 12. rujna

Pritisak Hande u vezi sa svadbenom dvoranom veoma je naporan, kako za Koraja i Gulsum, tako i za Ferihu i njezinu obitelj. Ono što je Hande rekla dovodi do velike zbrke među ljudima u njezinoj okolini. Iako Emir ima želju porazgovarati s Rizom, mora pričekati s time zbog Ferihinih strahova. Zaljubljeni par odlučuje da će njihova ljubav još neko vrijeme ostati u tajnosti. S druge strane Korajevo vjenčanje nije samo šokantno za Hande nego i za Ajsun i Unala. Prepirka između njih troje, koja je započela zbog Ferihe, na kraju će dovesti do izljeva osjećaja koje je Emir dugo potiskivao. Unatoč svim teškoćama sreća Emira i Ferihe izazvana ljubavlju u kojoj uživaju bit će pomućena nakon što ih vidi Mehmet. Reakcija Rize, koji saznaje za ovu veliku ljubav, te Mehmeta prouzroči nepovratne događaje.

46.ep - 13. rujna
Riza ne odustaje od svoje odluke da Ferihu pošalje na selo. Emir, koji saznaje da Ferihu šalju na selo, ludi. Korak koji je poduzeo Emir, ne želeći biti samo promatrač onoga što se događa, nameće Ferihi neočekivanu mogućnost izbora. Feriha bježi s Emirom, a okolina je zbunjena. Velika vijest ne predstavlja golem šok samo za Rizu nego i za Ajsun i Unala. Dok ljubavni par odlazi u planinsku kuću daleko od svega, Mehmetu nije lako prihvatiti činjenicu da je Feriha svojevoljno otišla. Riza se žali jer vjeruje da je Emir prisilio njegovu kćer na odlazak. Dok Emir i Feriha doživljavaju produbljivanje odnosa bez saznanja o događajima u Istanbulu, komplicira se situacija među njihovim obiteljima. S druge strane Gulsum i Koraj, koji su u tešku stanju nakon nestanka Ferihe i Emira, kao i njihovi prijatelji, počinju se miješati. Hande, koja se nastoji boriti s boli koju trpi, odlučuje saznati pozadinu braka Koraja i Gulsum. Dok zbog zanimanja policije i medija značenje Emirova i Ferihina bijega raste, Riza je zaprepašten Mehmetovim priznanjem. Emir i Feriha, daleko od kaosa koji proživljavaju njihove obitelji, razmišljaju o svojim prošlim susretima i snovima o budućnosti te se približavaju noći koja će za njih ostati nezaboravna.