Emiru se sprema velik šok. Suočen je s neočekivanom posljedicom jednokratnog noćnog susreta koji se dogodio dok je bio razdvojen od Ferihe.

52.ep - 23. rujna

S Emirovim povratkom u zgradu raste nemir u stanu kućepazitelja. Riza, koji ne prihvaća živjeti s Emirom u istom stanu, donosi jasnu odluku. Ferihi i Emiru, čija je ljubav ovog puta na testu zbog prisilne razdvojenosti, neće biti lako nositi se s čežnjom. S druge strane Džansina psihička stabilnost sve se više narušava nakon što je izbacila Sanem iz kuće saznavši za njezinu vezu s Unalom. Feriha ne ostaje ravnodušna pred onim što proživljava Džansu. Dok Mehmet čeka priliku za obračun s Emirom, Levent je svjestan opasnosti koja je na pomolu. Međutim bliskost Leventa s Rizom i Mehmetom uznemiruje Ferihu i Emira.

53.ep - 24. rujna

Između Emira i Leventa javlja se nova napetost. Dok Feriha postaje bespomoćna u nepredviđenu trenutku, Emir se suočava s velikom opasnošću. Predstoji veliki preokret. Feriha, koja se trese zbog opasnosti koju je Emir prebrodio, nakon Rizina odlaska na selo postaje Mehmetova meta. Dok Mehmet, koji ne može suspregnuti svoj bijes prema Emiru, nastoji pokazati zube Ferihi, ona ovog puta nema namjeru dopustiti mu da je uplaši.

54.ep - 25. rujna

Feriha se svim silama trudi uživati u ograničenu vremenu koje provodi s Emirom a da ga ne opterećuje problemima koji je more. Međutim Emirovo je strpljenje pri kraju nakon što je uvidio kakvi vjetrovi pušu u stanu kućepazitelja. Emir i Feriha po prvi se put suočavaju sa svojim zatajenim brakom. S druge strane nastavlja se povećavati napetost između Emira i Leventa. Mehmet pak u nekom trenutku primjećuje Leventove osjećaje prema Ferihi i zaprepašten je time.

55.ep - 26. rujna

Feriha je zbog cjelokupne situacije s Korajem i navodnom pljačkom zabrinuta za Gulsum i nije joj niti malo drago što se zbližila sa Seher. Upozori Gulsum da joj ne vjeruje, ali ona pak staje u Seherinu obranu. Riza poziva Leventa od kojeg traži da mu prizna osjećaje prema Ferihi, ukoliko su oni ozbiljni. Sve čuje Feriha koja je šokirana. Dok Leventovo iskazivanje osjećaja dovodi do gubitka kontrole nad događajima, Emir samo što nije doživio neočekivani udarac. Ferihu izluđuje Mehmetovo i Rizino držanje prema Leventu, a njezina reakcija pomuti raspoloženje u stanu kućepazitelja. Dok je Riza prisiljen povući se u vezi s Leventom, Mehmet doživljava velik poraz.

56.ep - 27. rujna

Emir, koji je u nekom trenu saznao sve u vezi Leventa, poludi. Svi osjećaji u vezi sa zatajenim brakom koje je Emir potiskivao dovest će do velikog pucanja, kobnog za Ferihu. Ferihi je jasno da s Emirovim tankim strpljenjem neće više dugo moći skrivati istinu o njihovu braku te očekuje kad će Mehmet i Seher otići u Kumburgaz, kako bi mogla razgovarati s ocem. S druge strane, Emiru se sprema velik šok. Suočen je s neočekivanom posljedicom jednokratnog noćnog susreta koji se dogodio dok je bio razdvojen od Ferihe.