Pon - čet 21.00

(Adını Feriha Koydum), serija, Turska, 2011.
Redatelj: Merve Girgin
Scenarij: Tılsım
Autori: Melis Civelek i Sırma Yanık
Produkcija:Med Yapım
Glazba:Nail Yurtsever i Cem Tuncer
Kostimografija: Bulent Munuklu

Ona je Feriha, kćerka domara i čistačice u luksuznoj zgradi. Kad dobije stipendiju za fakultet, Feriha se pretvara da je nešto što nije. Uskoro započinje vezu s najpopularnijim i bogatim mladićem Emirom. Feriha je za njega žena iz bajke: lijepa, poštena, pametna i bogata. Međutim Emir nije svjestan da je njegova Feriha iz bajke ustvari potpuno lažna...

Glavna junakinja serije je Hazal Kaya koja je gledateljima poznata kao Nihal iz serije ‘Strasti Orijenta’. Manje je poznato kako je Hazal posudila glas kćerki Tonyja Soprana u turskoj sinkronizaciji jedne od najpopularnjih serija današnjice ‘Obitelj Soprano’.

Njezinu majku tumači nova sultanija Hurem iz ‘Sulejmana Veličanstvenog’ i jedna od najboljih glumica Turske Vahide Gordum.

Ferihinu najveću ljubav utjelovio je najbolji model Turske 2010. godine, student fakulteta šumarstva, neodoljivi Cagatay Ulusoy.

Soundtrack serije, koji potpisuju Nail Yurtsever i Cem Tuncer, osvojio je nagradu na 39. dodjeli nagrada ‘Golden Butterfly’ 2012. godine. Nail Yurtsever potpisuje glazbu iz za hit serije ‘Asi’ te ‘Kako vrijeme prolazi’, za koju je također dobio nagradu.

GLAVNE ULOGE:
Feriha..... Hazal Kaya (Strasti Orijenta, Sila)
Emir .....Çağatay Ulusoy (Anatolian Eagles)
Zehra.....Vahide Gördüm (Moja majka, Sulejman Veličanstveni)
Riza..... Metin Çekilmez.. (1001 noć)

OSTALE ULOGE:
Sanem..... Deniz Uğur
Hande Gezgin..... Ceyda Ateş
Mehmet Yılmaz..... Metin Selçuk
Cansu İlhanlı..... Sedef Şahin
Koray Onat..... Yusuf Akgün
Unal Sarrafoğlu..... Eray Özbal
Aysun Sarrafoğlu..... Ahu Sungur (1001 noć)
GUlsUm..... Pelin Ermis (Strasti Orijenta)

O RADNJI:
Feriha je prekrasna djevojka koja živi u luksuznoj četvrti. Njezin otac Riza je domar, a majka Zehra spremačica. Zajedno s braćom Mehmetom i Omerom Feriha živi u podrumu zgrade sanjajući o životima kakve vode stanari njezine zgrade. Oni su uspješni i bogati, imaju najnovije mobitele, automobile, odjeću te putuju svijetom. Feriha se druži s bogatom i razmaženom te psihički nestabilnom Cansu te imućnom kćerkom dizajnerice, Larom. Iako nije iz njihovog svijeta, Feriha svojom upornošću i ustrajnošću dobije stipendiju za prestižno sveučilište koje pohađaju djeca najbogatijih turskih obitelji. Na početku godine Feriha privuče pozornost najpopularnijeg mladića i plejboja Emira te njegove ekipe - najboljeg prijatelja Koraya i razmažene Hande. Kada susretne Emira zbog, srameći se svog podrijetla, Feriha se predstavlja kao mlada bogatašica iz ugledne obitelji. Što vrijeme dalje odmiče Feriha i Emir se sve više zaljubljuju jedno u drugo, no usporedno s tim i Ferihine laži postaju sve kompliciranije i veće.

Lijepa Feriha će tako stvoriti svoju lažnu bajku u kojoj je ona princeza. No sreća neće potrajati zadugo, jer svaka laž na kraju postane otkrivena. Saznat će se prava istina tko je djevojka pod imenom Feriha.

O GLAVNIM GLUMCIMA:
HAZAL KAYA KAO FERİHA

Džepna Venera i turska kćerka Tonyja Soprana!
Leyla Hazal Kaya, rođena je 1. listopada 1990. godine u Gaziantepu i to odvjetničkoj obitelji. Pohađala je talijansku srednju školu u Istanbulu. Roditelji su se razveli kada je Hazal imala sedam godina. Odmalena je bila upoznata sa svijetom umjetnosti. Plesala je balet i svirala violinu sedam godina.
Glumica obožava tango te strastveno navija za Bešiktaš. Govori engleski, talijanski, francuski, a nedavno je počela učiti njemački. Svoju glumačku karijeru započela je u seriji ‘Genco’, a pojavila se i kao djevojka žrtva običaja u hit seriji ‘Sila’. Hazal je tada imala tek 16 godina. Veliki boom na malim ekranima ostvarila je ulogom plahe Nihal u ‘Strastima Orijenta’ gdje su joj glumački partneri bili najpopularniji turski glumci Beren Saat (Izgubljena čast) te Kivanc Tatlitug (Bijeg, Gumuš).

Prvu naslovnu ulogu ostvarila je kao Feriha u seriji ‘Djevojka imena Feriha’. Nagla popularnost ovoj džepnoj Veneri porasla je upravo zbog siromašne djevojke koja se pretvara da je bogatašica. Serija je imala veliku glednost u Turskoj. Prošle godine prihvatila je ulogu u ‘Son Yaz- Balkanar 1912.’, serije koja se snimala u Makedoniji. Hazal se okušala i na velikom ekranu i to u filmu ‘Ay 'Ay Büyürken Uyuyamam', koji je nastao ekranizacijom istoimenog romana, događa se u udaljenom gradiću na Egejskom moru. U središtu priče je žena Melek koju tumači glumica Ayca Bingol (Kako vrijeme prolazi) i njezin odnos s kćeri Hulijom koju je utjelovila mlada Hazal. Mušku ulogu utjelovio je Firat Celik, poznatiji kao Mustafa iz ‘Izgubljene čast’.

Veliki uzor u životu joj je mama feministkinja.Tata joj je pobožan, a vezana je za majku koja je često prati na snimanjima. Posudila je glas kćerki nedavno preminulom Tonyju Sopranu u turskoj sinkronizaciji ‘Obitelji Soprano’.

CAGATAY ULUSOY KAO EMİR
Budući inženjer za navodnjavanje i najbolji model Turske 2010. godine Cagatay Ulusoy je rođen na prvi dan jeseni 1990. godine u Istanbulu. Na natjecanju za najbolji model Turske Cagatay je odnio pobjedu 2010. godine. Nakon srednje škole ovaj model je upisao studij šumarstva. Ulusoy je paralelno krenuo u glumačku školu ‘Ala Algan’ te krenuo sa svojim glumačkim lekcijama. Prije glavne uloge Emira u serije ‘Djevojka imena Feriha’ Cagatay je snimio film sličan hitu ‘Top gun’, pod nazivom ‘Anadolu Kartallari’, koji je inače jedan od blokbustera turskog box officea 2011. godine. U njemu glavnu ulogu ima i Engin Altan Duzyatan, hrvatskoj publici poznat kao doktor Serdar iz serije ‘Da sam oblak’. U filmu su sudjelovali pripadnici turskog Air Forcea. Glavnu ulogu ima i novopečena zaručnica Engina Altana, Özge Özpirinçci.

VAHİDE GORDUM..... ZEHRA
Nova sultanija Hurem i jedna od najboljih glumica Turske!
Vahide Gordum potječe iz obitelji grčkih useljenika. Otac joj je bio vozač kamiona, a majka kućanica. Rođena je 1965. Godine u Izmiru. Hrvatska je publika poznaje kao Zejnep u seriji ‘Moja majka’. Upravo ju je za tu ulogu Udruga radijskih i televizijskih novinara proglasila najboljom turskom glumicom 2008. godine. Vahide je osvojila mnogobrojne nagrade poput:’ 14th Golden Boll Film Festival’ za ulogu ‘First Love’, zatim ‘Art Institute’ za najbolju glumicu 1996. godine. Na sveučilištu ‘Dokuz Eylul Universitesi’ diplomirala je kazališnu likovnu umjetnost. Nakon toga odlazi u Ankaru, gdje ulazi u Gradskom kazalište, a nakon toga prelazi u kazalište Devlet. 2003. godine Vahide debitira na televiziji u seriji ‘Priča o Istanbulu’ (Bir Istanbul masali) u ulozi Suzan Kozan. Vahide je udana za glumca Altana Gorduma s kojimima kći Alize rođenu 1994. godine. Prije dvije godine, upravo za vrijeme snimanja serije ‘Djevojka imena Feriha’ Vahide je dijagnosticiran rak dojke. Zbog bolesti jedna od glavnih glumica u seriji morala se povući sa seta. Glumica je dobila podršku od kolega serije te su je prozvali ženski Yul Brynner. Nedavno Vahide je predstavljena kao nova sultanija Hurem i to u četvrtoj sezoni ‘Sulejmana Veličanstvenog’.