Potresena Jana vraća se u bolnicu i priznaje Adeli kako je gotovo počinila samoubojstvo, ali ju je u zadnji trenutak nešto zaustavilo. Adela shvaća da je Janu spasila njena ljubav prema vlastitom djetetu te joj govori kako je jedino ispravno što može učiniti da se vrati po svog sina Luku.

140.ep. - 5. svibnja

Maro saznaje da je Šiško posudio novac od kamatara te bijesan tjera oca iz kuće. Dijana i Judita saznaju što se dogodilo, Dijana sasluša Šiška i pruža mu podršku, a Judita ostaje uz Mara. Dijana i Šiško govore Maru i Juditi da će oni vratiti novac, ali Maro je odlučan da ovoga puta on riješi problem u kojemu su se našli te se nalazi s Božom, odlučan da vrati dug umjesto oca i da mu Božo kaže tko su ostali kamatari.
Nikola je pušten iz zatvora i dolazi u konobu u potrazi za Matijom. No, razočara se kad sazna da je ona u Njemačkoj - sa svojim zaručnikom. Dživo ga smiruje, ujedno tješeći samoga sebe da će oboje pronaći svoje žene kad za to dođe vrijeme.

Za to vrijeme, Adela u Zagrebu ne prestaje misliti na Dživa. Posjećuje sina i u jednom trenutku ispred bolnice ugleda Janu kako je bolničari uvode u bolnicu. Dok Julijana nastavlja svoju manipulaciju, u strahu da Filip ne dozna kako je ona tražila novac od Tonka, Filip i Deša kratko se prepuštaju emocijama, ali Deša opet tjera Filipa od sebe. Gloria posjećuje Dešu i priznaje joj da je netko u bolnici tražio mito od Tonka. Deša je šokirana te odlazi k Filipu u bolnicu, gdje želi saznati tko joj je ucjenjivao oca. Julijana čuje ovaj razgovor, prestravljena je da Deša ne sazna kako je to bila ona.

141.ep. - 6. svibnja

Gloria je uhvatila Julijanu u prisluškivanju razgovora između Deše i Filipa, ali Julijana se uspije izvući iz neugodne situacije s Glorijom, te izmanipulirati Filipa koji joj povjerava da istraži slučajeve mita u bolnici.

Dživo u posljednji trenutak razdvaja Božu i Mara da se potuku, a onda ih poziva u konobu, kako bi izbjegao da ga Božo oda. Judita odlazi u potragu za Marom, nalazi ga u konobi te pobjesni kad shvati da joj otac i muž sjede s Božom - čovjekom koji ju je oteo s vjenčanja. Dolazi do sukoba i Božo konačno prokaže Dživa kao kamatara. Maro i Judita razočarano odlaze od Dživa, koji ubija tugu u alkoholu...

Po povratku u Konavle, Maro i Judita govore Šišku i Dijani da će morati prodati sve što imaju. No, Šiško ne može prihvatiti tu ideju. Adela bdije uz Janu koja je, nakon što je doživjela nervni slom, smještena u bolnici u Zagrebu. U bunilu, Jana govori kako njenog djeteta više nema, što posebno zabrine Adelu.

Boris i Maris uživaju s malim Lukom. No, njihovu idilu prekida Magdalenino pismo u kojem ona tvrdi da će se Jana vratiti. Filip dolazi k Deši obavijestiti ju o novim saznanjima o mitu u bolnici...

142.ep. - 7. svibnja

Šiško uspije nagovoriti Mara i Juditu da pokušaju razgovarati s načelnikom te Maro i Judita odlaze u Grad. Pošto ne znaju gdje bi Lovro mogao biti, odlaze kod Dživa po informacije. No, on im govori kako ga je već prijavio policiji. Dživo se odlučio žrtvovati za obitelj i po cijenu zatvorske kazne.

Nikola je pak odlučio potpisati papire za razvod. Nakon razgovora sa sestrom, shvaća da mu je jedino ona važna. Maris otvara poklon koji je Magdalena poslala Luki. Kada vidi da je dobio Janin medaljon, uhvati je loš osjećaj. Počne strepjeti da će Jana doći i uzeti im dijete. Boris ju pokušava razuvjeriti, no Maris taj osjećaj ne napušta. Kao da sluti da se Jana, u zagrebačkoj bolnici, bori s osjećajem da je donijela krivu odluku. Adela je ohrabruje i nagovara da se vrati po dijete.

143.ep. 8. svibnja 

Judita i Maro su zadovoljni Dživinim obećanjem da će svjedočiti protiv Lovre, unatoč tome što time i sebe izlaže opasnosti i mogućnosti da i sam završi u zatvoru.
Kesovije nakratko odahnu zbog razvoja situacije i prijave Lovra, ali onda se u Konavlima pojavljuje Božo koji zaprijeti Dijani - sve će im uništiti ako Dživo Knego ne odustane od svjedočenje protiv Lovre Kordića.

Dživu nedostaje Adela te ju nazove u Zagreb. Iako i dalje gaji duboke osjećaje prema njemu, Adela odbija javiti se na Dživov telefonski poziv, te nastavlja brinuti o Jani, kako ne bi mislila na Dživa. No, Jana bježi iz bolnice. Rastrgana grižnjom savjesti jer je ostavila dijete, razmišlja o samoubojstvu...

Filip je zgrožen kada mu se Julijana pokaže u svom pravom svjetlu. Suočena s njegovim konačnim odbijanjem i optužbom za uzimanjem mita, Julijana ispred Sonje optuži Filipa da on stoji iza svega te ih Sonja oboje privodi na ispitivanje. U međuvremenu, Deša dolazi u bolnicu gdje saznaje da je Filip optužen za primanje mita. 

144.ep. - 9. svibnja

 

Potresena Jana vraća se u bolnicu i priznaje Adeli kako je gotovo počinila samoubojstvo, ali ju je u zadnji trenutak nešto zaustavilo. Adela shvaća da je Janu spasila njena ljubav prema vlastitom djetetu te joj govori kako je jedino ispravno što može učiniti da se vrati po svog sina Luku. Jana donosi odluku. Vraća se po svog sina.
Maris je uznemirena kao da nešto predosjeća. Dok ona i Boris provode nezaboravne trenutke sreće s malim Lukom, Maris je u strahu da njihova sreća neće trajati vječno.

Već dovoljno potresenim Kesovijama, u kuću upada Lovro Kordić i zahtjeva isplatu duga unaprijed, znajući da Kesovije taj novac nemaju. Bez milosti naređuje Maru i Juditi da se do kraja tjedna moraju iseliti iz kuće. Kad sazna da će Lovro deložirati Mara i Juditu, Dživo poludi i udara svog nekadašnjeg prijatelja, bivšeg načelnika, koji se pak odluči osvetiti Knegu jednom zauvijek...

Nakon što joj je Julijana rekla da je Filip upleten u slučaj s njezinim ocem, Deša otvoreno pita Filipa je li uskratio njenom ocu pomoć i tražio od njega novac dok je umirao, što očajnog Filipa izbezumljuje. On bezuspješno pokušava uvjeriti Dešu kako nema nikakve veze s tim optužbama. Na koncu, Sonja suočava Dešu s pitanjem misli li ona da je Filip sposoban učiniti takvo što?

 

Eepizode svoje omiljene serije Zora dubrovačka pogledaj prije svih samo na OYO.