Martin traži do Maris da mu kaže čije dijete Jana nosi, no Maris mu laže da ne zna te Martin odlazi do Deše kako bi mu potvrdila Marisine tvrdnje. Maris strahuje za Janu i odlazi po Borisa koji joj je jedina nada da pomogne Jani.

EP. 106 17.03. PONEDJELJAK 

Šiško bijesno nasrće na Dživa nakon što ga je našao u prisnom razgovoru s Dijanom. Dživo se pokuša obraniti, ali Šiško ga udara. Dolaze Maro i Judita i prekidaju njihovu svađu. Šiško izjavljuje kako više neće nogom kročiti u Marovu kuću dok je Dživo ondje. Dživo ne odustaje od razvoja svog odnosa s Dijanom, no ona odbija svaku ideju da bi se stvari ikad mogle popraviti među njima.

Maro je rastrgan između svog oca i oca voljene mu Judite. Potaknut razgovorom koji načuje između Mara i Judite, Dživo ujutro napušta Marovu kuću. Deša, koja je u potpunosti zaboravila na dogovor s Vilimom, vraća se s posla i zatiče Vilima pred svojim vratima (zaspao je dok ju je čekao). Nakon oklijevanja, ipak ga pušta u stan na kavu.
Matija se obračunava s “provalnikom“ Nikolom. U zadnjem trenu smiluje se nad njegovim molbama i odustaje od zvanja policije.

Martin je u Župnom uredu zatekao sestru Gloriju kako pretražuje zbornike krsnih listova. Sestra Gloria se zbuni i, na Martinov zahtjev da mu preda Janin krsni list, Gloria se izvlači i odlazi. Sumnjičavi Martin otkriva da je sestra Gloria istrgnula Janin krsni list iz zbornika. Jana se nakon toga odlučuje obračunati s Glorijom. Zahtijeva od nje da joj kaže sve što zna o njenom ocu. Sestra Gloria daje Jani adresu u Imotskom. Jana dolazi u franjevački samostan u Imotskom i suočava se oči u oči sa fra Petrom Menčetićem. 

EP. 107 18.03. UTORAK 

Jana shvaća da je Petar Menčetić njen otac, ali ne smogne snage kazati mu istinu, pogotovo zato što zna da on o tome ne zna ništa. Potresena saznanjem, samo ga obavijesti da je Magdalena na umoru. Martin je oduševljen njenim pravim podrijetlom i ne prestaje govoriti o tome, no Jana više ni sama nije sigurna što će učiniti.

Šiško i dalje zamjera Dijani njenu bliskost sa Dživom, a usput saznaje da je Dživo kupio njegovu zemlju. Šiško doživi živčani slom i zakune se da će napraviti sve da mu stane na kraj. Judita je posebno potresena svađom, koja utječe i na njen i Marov odnos.
U Dešinom stanu, Vilim uspije oraspoložiti Dešu što ga ohrabri da ju poljubi. Deša ga tjera od sebe i moli da joj se više nikad ne pojavljuje pred očima.

Boris bdije ispred Marisinog stana i zaziva ju, no Maris ga tjera te on i dalje očajava zbog njihova prekida. Matija se zbližava s tajanstvenim Nikolom koji, nakon što joj pomogne urediti konobu, krade novac od Dživa. Dživo to shvati, a Matija odluči preuzeti krivicu. Nikola se pojavljuje na vratima, priznaje sve Dživu i uspije ga, uz Matijinu pomoć, nagovoriti da 'odradi' dug.

EP. 108 19.03. SRIJEDA 

U želji da posjeti bolesnu Magdalenu, fra Petar dolazi u Vilu Menčetić, gdje se susretne s Janom te shvaća da je Jana njegova kći. Jana mu predbacuje sebičnost, tvrdi da je Vila njena i nagovara ga da otkrije cijelome gradu istinu o tome da joj je on otac. Između oca i kćeri izbija svađa, nakon koje Petar napušta Vilu, a Jana se zbližava s Martinom, koji joj pruža podršku.

Dok Judita i Maro ne žele dopustiti da svađe njihovih roditelja utječu na njihov odnos, dolazi uspaničena Dijana i govori da je Šiško otišao bijesan u Grad odvjetniku. Dijana strahuje da Šiško u bijesu ne bi napravio nešto Dživu te želi otići upozoriti Dživa. Uz to, Dijana Juditi otkriva nešto o svojoj prošlosti s Dživom.

I dok se Nikola i Matija u konobi zbližavaju, Dijana posjećuje Dživa te ga moli da joj proda zemlju, što on odbija. Po izlasku iz konobe, njih svoje ugleda Šiško i pobjesni. Dživo namjerno radi Šiška ljubomornim te Šiško odlazi lud, a Dijana ostane nesretna i prekorava Dživa.

Deša na poslu dobiva još jedan buket od Vilima, no ovaj put ga baca u smeće.
Maris odlazi posjetiti Zoru u Konavle i neugodno se iznenadi kad vidi kako se njena djevojčica igra u blatu. Obeća joj da će se uskoro igrati u vrtu Vile Menčetić te dolazi reći Jani da je vrijeme da napusti Vilu. No, Jana joj otkriva da je Menčetićka i da je njen otac Petar Menčetić. 

EP. 109 20.03. ČETVRTAK 

Nakon bezuspješnog pokušaja mirenja sa Šiškom, Dijani jedinu nadu pruža činjenica da im je godišnjica braka. No, baš na njihovu godišnjicu, Šiško i Dijana zateknu Dživa kako sječe stabla na svojoj novo kupljenoj zemlji te se Šiško i Dživo ponovo sukobljavaju. Sluđen svim događajima i ljubomorom, Šiško shvaća da je vrijeme da otvoreno pita Dijanu: Je li ikad požalila što je s njim u braku? Dijana je tužna i razočarana što je Šiško, zbog sukoba sa Dživom, zaboravio na njihovu godišnjicu braka, pa umjesto da zajedno slave 25 godina ljubavi, vrijeme provode u konfliktu zbog Dživa i zemlje.

Maris je u potpunom šoku kad sazna da je Jana - Menčetić. Jana ju protjera iz kuće i obeća joj da nikada neće napustiti Vilu koja joj pripada rođenjem. Šokirana Maris odlazi sestri Gloriji u nadi da će joj ova kazati da to nije istina. No, na njenu žalost, Gloria potvrđuje ljubavnu priču Magdalene i Petra.

Rastresenu Maris pred stanom dočekuje Martin koji joj još jednom brani da se pojavljuje u Vili. Nakon njegovih provokacija, Maris mu govori kako Jana nije što on misli da jest, što Martina motivira da je prati i pod prijetnjom smrću natjera da progovori. Maris se slama i pod pritiskom odaje Martinu da Jana ne nosi njegovo dijete. Martin je u nevjerici i zahtijeva od Maris da mu kaže tko je otac djeteta. 

EP. 110 21.03. PETAK

 

Martin traži do Maris da mu kaže čije dijete Jana nosi, no Maris mu laže da ne zna te Martin odlazi do Deše kako bi mu potvrdila Marisine tvrdnje. Maris strahuje za Janu i odlazi po Borisa koji joj je jedina nada da pomogne Jani. Deša priznaje Martinu da mu je Jana lagala koliko dugo je trudna, na što Martin pobjesni. Od Martinovog bijesa Dešu u posljednji tren spašava Filip Vilim te ju uspije nagovoriti da izađu na piće. Vilim dolazi po Dešu s buketom cvijeća.

Adela se brine za Dživa i pronalazi način kako da mu dostavi posljednju dozu lijekova - preko Matije. Dživo je dirnut Adelinom brigom. Judita pomaže Dijani da se dotjera za Šiška, koji na koncu ne prepoznaje Dijanin trud - jer je smetnuo s uma godišnjicu braka. Šiško se pokušava ispričati Dijani što je bio grub prema njoj i što joj nije vjerovao. Oni se napokon pomire i ne primjećuju da je Šiško slučajno srušio fenjer u štali...

Maris jedva "otrijezni" mamurnog Borisa da ode k Jani, govoreći mu da Martin zna kako dijete nije njegovo. U međuvremenu, Martin se okrutno poigrava Janom, sve dok fizički ne nasrne na nju. Boris se pojavljuje u posljednjem trenutku i staje u obranu Jane te Martin shvaća tko je otac Janinog djeteta. Jana tjera Martina iz kuće te on odlazi uz prijetnje da će se vratiti...

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju