Dila je mlada djevojka u dvadesetim godinama. Njen otac je izgubio život u nesreći na poslu pa se njena majka brinula kako bi ona i Dila mogle preživjeti. Budući da je imala težak život odrastajući bez oca, Dila se još u ranoj dobi naučila biti snalažljiva te je odrasla u zrelu i razumnu djevojku.

Dila je mlada djevojka u dvadesetim godinama. Njen otac je izgubio život u nesreći na poslu pa se njena majka brinula kako bi ona i Dila mogle preživjeti. Budući da je imala težak život odrastajući bez oca, Dila se još u ranoj dobi naučila biti snalažljiva te je odrasla u zrelu i razumnu djevojku. Sve do fakulteta nije imala dečka jer, unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti, ni na jednog nije obraćala pozornost. Za vrijeme studija je upoznala Ihsana u kojeg se zaljubila. Mladi par se vjenčao te su se preselili u obiteljski konak u Sarigolu. No Dilina sreća kratkog je vijeka, jako mlada ostaje bez supruga i suočena s groznom boli uspijeva pokazati svu svoju snagu i borbenost u želji da ga osveti.

Dilu utjelovljuje prekrasna i popularna turska glumica Hatice Sendil. Prekrasna Hatice rođena je 2. kolovoza 1983. godine u Istanbulu, a odrasla na mediteranskoj obali Turske, u Antalyji. Hatice je 2001. godine ponijela laskavu titulu Miss Turske 2001. godine, a iste godine je bila treća na izboru Miss Europe. Ostvarila je uloge u serijama ´Eylul´, ´Fesupanallah´, ´Yaban Gülü´, ´İki Yabancı´, ´Kurtlar Vadisi Pusu´, ´Karadağlar´ i ´Dila´.