Sejit odlučuje da je jedino rješenje zatvoriti Dilu u kućni pritvor, jer se boji da bi Selamogluovi mogli uzvratiti udarac i nauditi joj.

5.ep - 7. siječnja 

Tužni događaj s Hadžer koja je preminula na Dilinim rukama jako je promijenio Dilu koja sad misli da se sama mora brinuti za pravdu. Onako ljuta bane u konak obitelji Selamoglu, ali ubrzo shvaća da pogrešno postupa. Pravi se da se sabrala, a ustvari kreće u akciju bez da išta da naslutiti gospodinu Sejitu.

Riza očitavajući Azeru bukvicu ozlijedi ruku te odluči neko vrijeme ne viđati Dilu kako ne bi ništa posumnjala, ali mu užasno nedostaje. Dila pak Rizu, odnosno Javuza, gleda kao na luku u kojoj se može udaljiti od briga.

6. ep. - 8. siječnja 

Dila svakog dana sve više i više vremena provodi s Javuzom, odnosno Rizom, no unutrašnji glas neprestano joj šapuće da radi nešto pogrešno. Međutim, svima taji to prijateljstvo te su njezini ukućani primijetili da često nestaje iz konaka. Iz tog razloga, gospodin Sejit naređuje da je se potajice prati. Dolazi do Javuzove kolibe razmišljajući o tome da mu kaže kako se više ne bi trebali viđati. Javuz joj odlazi napraviti čaj, a za to vrijeme Dilu u njegovoj kolibi pronalazi gospodin Sejit, misleći da je Dila došla osvetiti. Dila se brani da nije znala čija je koliba te da je na nju slučajno naišla. Sejit joj kaže da je na zemlji obitelji Saramoglu i da je prekršila svoje obećanje. Dila i Sejit odlaze, dok ih iz prikrajka gleda Riza. 

7 ep. - 9. siječnja 

Azer želi izgraditi vilu što dodatno pojačava tenzije između obitelji Barazoglu i Selamoglu. Naime, Azer je bio grub prema seljaku koji mu nije htio prodati zemlju. Radi se o seljaku kojeg Riza poznaje i koji mu je drag te se, braneći njegova prava, sukobljava s Azerom. Dila iskorištava napetosti između dvije obitelji jer joj je to rijetka prilika da vidi i nađe Rizu. Zato traži Azerovu pomoć.

Dila sve više slobodnog vremena provodi s Javuzem, s kojim se sprijateljila ne znajući da se radi o Rizi. Ipak, prijateljstvo s njim uznemiruje joj savjest.

8 ep. - 10. siječnja

Dili prijateljstvo s Javuzom uznemiruje savjest. Međutim, kad je daleko od njega, nesretna je i osjeća se usamljeno. Javuz joj je jedini prijatelj s kojim može razgovarati. Azer iz dana u dan sve više trči za Fatmom i trudi se svim silama dokazati joj svoju ljubav, a Fatmi potajice godi njegova pažnja.

Dila ne odustaje od namjere da se osveti Rizi i odlazi na seosko vjenčanje kako bi mu se osvetila. No, na seoskom vjenčanju ga ne pronalazi, a Rizin brat Matin naređuje da je odvedu. Gospodin Sejit je poludio zbog Dilinog odlaska na vjenčanje. Iako je obećala da neće izazivati nevolju, opet je učinila što je naumila.