Kad Fatma ugleda kako se njezina mama Melike i Hajdar drže za ruke, ne zna što da radi te se nalazi pred velikom dilemom. Svjesna je da će Riza poluditi ukoliko mu otkrije tajnu.

2.sez., 7.ep., 21. travanj

Melis prisluškuje razgovor između Dile i Rize i sve sazna. Melis je ljuta te bježi od kuće. Riza je očajan jer je Melis pobjegla. Riza se sa svojim ljudima baca u potragu za Melis, a na cjedilu ga ne ostavlja ni Azer. Džanan i Suat bez stanke nastavljaju sa svojim planom. Hoće li se zbog toga Dila i Džanan posvađati?

2.sez., 8.ep., 22. travanj

Suat i dalje prati Rizu, trudi se dokazati da je Riza ubio Dilina muža. Džanan i Suat se ujedine te odluče riješiti taj slučaj i spasiti Dilu od Rize. Fatmina sitna laž bit će dovoljna da Azer pobjesni. Melis prisluškuje razgovor između Dile i Rize i sazna istinu. Melis je ljuta te bježi od kuće. Riza je očajan jer je Melis pobjegla. Riza se sa svojim ljudima baca u potragu za Melis, a na cjedilu ga ne ostavlja ni Azer. Nakon duge i iscrpljujuće potrage pronalaze Melis, koja je na sreću samo lakše ozljeđena. Riza objašnjava Melis cijelu situaciju te kako nije u dobrim odnosima s njenom majkom. Džanan i Suat bez stanke nastavljaju sa svojim planom. Hoće li se zbog toga Dila i Džanan posvađati?

2.sez., 9.ep., 23. travanj

Sultan nastavlja sa svojim spletkama ne gubeći vrijeme. Sultan razmišlja o tome da u potpunosti eliminira djeda, ali nije svjesna zamke koju joj postavlja Azer. Dila ugleda Arzu u Adani te se šokira. Dila je jako neodlučna, ne zna komu vjerovati. Za to vrijeme tužitelj ne bira načine kako bi smjestio Rizi i poslao ga u zatvor. Kakav je plan smislio ovog puta?

Kad Fatma ugleda kako se njezina mama Melike i Hajdar drže za ruke, ne zna što da radi te se nalazi pred velikom dilemom. Svjesna je da će Riza poluditi ukoliko mu otkrije tajnu. Fatma više ne može podnijeti da se Hajdar i njezina majka zbližavaju te odluči sve reći Rizi. Riza ne može vjerovati Fatminim riječima te dobije živčani slom. Što će Riza učiniti?

2.sez., 10.ep., 25. travanj

Riza pobjesni na Hajdara koji je u zahlađenim odnosima s gđom Melike. Azer ne ostavlja Sultan na miru. Trudi se dokazati da je Sultan ubojica. Svi dokazi upućuju na to da je Sultan kriva. Kako će se Sultan ovaj put izvući? Suat pak i dalje prati Rizu. Čini sve da baci Rizu u zatvor.

Propuštene epizode svoje omiljene serije Dila pogledaj na OYO.