Dila zove svoju majku i otvoreno joj govori što osjeća prema Javuzu. Gđa Eren je svjesna posljedica do kojih će doći ako to saznaju Barazogluovi. No neće je samo upozoriti, već će dojuriti do Sarigola.

9.ep, 13. siječnja

Nakon što je Riza spasio Dilu od sigurne smrti koju joj je priredila njegova majka Melike, odvodi je u svoju kolibu gdje je njeguje kako bi se oporavila. Dila je puna riječi zahvalnosti za Javuza koji joj je spasio život, ne znajući da se radi o Rizi. Nakon svega što se dogodilo, Dila se vraća u konak.

Gospodin Sejit je jako brine za Dilu, a nakon ovog incidenta, odlučuje da je jedino rješenje Dilu zatvoriti u kućni pritvor. Kune joj se da će je ubiti ako pređe granice konaka. Boji da bi Selamogluovi mogli uzvratiti udarac i nauditi joj, ali Dila ne posustaje pred njegovim autoritetom. Dok joj postavlja zabrane, ona im se u inat suprotstavlja. Riza je bijesan na svoju majku kojoj želi nauditi na isti način koji je ona naudila Dili. Svi ga žele zaustaviti, ali je odlučan u svojoj namjeri….

10.ep, 14. siječnja 

Dila riskira sve i bježi ne bi li s Jauvzom, odnosno Rizom provela nekoliko dana u selu. Nemirna je jer se boji reakcije ukućana. Riza se trudi svim silama da Dila ni na što ne misli i da barem na nekoliko dana bude sretna. U konaku Barazogluovih situacija je komplicirana. Gospođa Eren je vidjela da je Dila pobjegla s Javuzom, ali to taji od gospodina Sejita. On ne odustaje od mogućnosti da je Dila možda oteta. Prvoosumnjičeni su Selamogluovi. Okuplja ljude i kreće u potragu za njom.

11.ep, 15. siječnja

Azer i dalje trči za Fatmom te se želi rastati od Sultan, ali ona ne odustaje od muža tako lako. U selu se Rizina ljubav prema Dili poprilično rasplamsala, ratuje sam sa sobom. Smatra da je došlo vrijeme da kaže Dili istinu…

Dila shvaća da je zaljubljena u Rizu te se želi maknuti od svega. Piše mu oproštajno pismo koje mu ostavlja kod kolibe. Vraća se u Istanbul kako bi se pokušala vratiti prijašnjem životu.

Rizu je Dilin odlazak slomio te počinje živjeti u kolibi. Prekinuo je svaku vezu s obitelji. I Dila je u istom stanju. Nikako se ne može sabrati i nastaviti sa životom.

12.ep, 16. siječnja

Prolaze mjeseci. Jednoga dana Dila prima potpuno neočekivanu vijest. Gospodin Sejit je imao srčani udar, a njegova je želja da je barem još jednom vidi. Dila brzo sprema stvari i odlazi u Sarigol. Krećući na put, obećala je majci da neće vidjeti Javuza i da će se držati podalje od njega.

No Riza saznaje da je došla u Sarigol i ovog je puta ne namjerava pustiti. I dok Dila poriče svoje osjećaje i pokušava pobjeći, Riza se pak zainati i ide za njom. Ta će se potjera s vremenom pretvoriti u rat.

13.ep, 17. siječnja

Azer se nastavlja viđati s Fatmom koja osjeća krivnju zbog njegova razvoda. Azer joj govori da se nema zbog čega osjećati krivom jer on ne voli Sultan te se s njom oženio jer ga je otac na to prisilio.

Nakon teškog razdoblja koje su prošli, Dila i Riza žele samo zajedno uživati ne misleći ni na što drugo. Međutim, Dila mora o tome obavijestiti mamu. Zove je i otvoreno joj govori što osjeća prema Javuzu. Gospođa Eren je svjesna posljedica do kojih će doći ako to saznaju Barazogluovi. No neće je samo upozoriti, već će dojuriti do Sarigola. Budi Rizu i Dilu iz snova i suočava ih sa stvarnosti.