Sabri odlazi u posjet majci koji nju i Ozlem optužuje za izdaju. Naime, majka ih nikada u prošlosti nije zaštitila od nasilnoga oca koji ih je fizički zlostavljao cijelo djetinjstvo. Oguzova kćer Denise dovodi Ruzgara u konak i prenosi tragediju koja se dogodila Ebru.

167. Ep.

Sabri odlazi u posjet majci koji nju i Ozlem optužuje za izdaju. Naime, majka ih nikada u prošlosti nije zaštitila od nasilnoga oca koji ih je fizički zlostavljao cijelo djetinjstvo. Oguzova kćer Denise dovodi Ruzgara u konak i prenosi tragediju koja se dogodila Ebru. Majka Kadrije ostaje u šoku i istoga trenutka se ustaje i odlazi u bolnicu. Konak se nije opravio od Firatove smrti i već ih je zadesila nova tuga, što majci Kadrije postaje nesnosno.

Nakon što su Maja i Ada saznale za tragediju koja je zadesila njihovu majku, one postaju neutješne i u svemu tome im pomaže Baran koji zajedno uz Adu daje potrebnu krv za Ebru. Dok se Ebru bori za život u operacijskoj sali, neutješna Narin raspituje se za njezino stanje preko Kendala. Kendal spriječava Oguza da ispituje Narin zbog njenog lošeg psihičkog stanja. Dok je Sabri kod majke, na vrata dolazi Ozlem koja je majci donjela nešto hrane i novca.

Majka pokušava Ozlem otjerati sa praga no, Sabri nagovara majku da je pozove unutra što ona i učini. Ozlem zatiče Sabria koji drži nož i majku u suzama. Ipak, u Sabriu se budi grižnja savjest i svojoj sestri prepričava kako je, nakon što mu se ukazao anđeo (Melek), on svoj život odlučio graditi drugačije i shvaća grijehe koje je činio u prošlosti. Poljubivši Ozlem u čelo, Sabri odlazi iz majčine kuće. U konaku, Ruzgar se raspituje gdje mu je majka, a Baran i Ada ga tješe i govore kako je Ebru na putu. Nakon što je Sibil uspavala dijete u dječjoj sobi izbio je požar, ona zajedno sa Kendalom provaljuje u dječju sobu gdje zatiče praznu kolijevku. Uzbuđenje, neizvjesnost i tuga obavili su cijeli konak.

>>>> Crna ruža, 4. svibnja