Niti sedam dana nakon Firatove smrti tuga u Konaku nije ništa manja. Majka Kadrije izlazi iz svoje sobe i priprema sve za dolazak hodže i čitanje Kur˙ana u sjećanje na Firatovu smrt.

165. Ep.

Niti sedam dana nakon Firatove smrti tuga u Konaku nije ništa manja. Majka Kadrije izlazi iz svoje sobe i priprema sve za dolazak hodže i čitanje Kur˙ana u sjećanje na Firatovu smrt. Ogorčena je na Kendala koji odlazi po dijete i koji želi taj događaj pretvoriti u veliko slavlje u vrijeme kada konakom vlada žalost zbog Firatove smrti.

Melek pomaže Sabriju da pobjegne i on odlazi iz konaka. Međutim, Kasim ga po povratku s tržnice ugleda i kreće za njim, no Sabri mu ipak uspijeva pobjeći. Ipak, policajac Oguz dobiva obavijest da je Sabri viđen u gradu i pokreće istragu da ga se pronađe u što kraćem roku. Ebru, shrvana zbog Firatove smrti, prisjeća se u njegovoj radionici čemu ju je on sve podučio. Na putu do bolnice, Kendal svraća do Narin i tješi je da ona ničemu nije kriva te da jedini krivac jeste Ebru nakon čijeg se dolaska u Konaku sve promjenilo na gore. Poziva Narin da se vrati u Konak i da dođe vidjeti njegova sina. Ona ipak odlazi u radionicu gdje se suočava sa Ebru.

Ondje Ebru govori Narin da čak i Baran bježi od nje, a Narin čuvši to doživljava pomračenje uma, uzima nož i ubada Ebru. Shvativši što je učinila, bježi iz Firatove radnje i ostavlja ozlijeđenu Ebru da leži na tlu. Srećom, Baran pronalazi ranjenu Ebru i poziva prvu pomoć.

U međuvremenu, Oguz odlazi u konak i suočava Kendala s činjenicom da zna kako je Narin uzela njegov tespih iz Firatove kuće. U to vrijeme Narin naziva Kendala govoreći mu kako misli da je ubila Ebru. Šokiran, on brzo odlazi k Narin koja mu objašnjava kako se nemili događaj zbio. Kasim je sumnjičav i misli da iza Firatove smrti leži neka tajna.


>>>> Crna ruža, 29. travnja