U konaku nikako ne može biti mirno. Svi su zabrinuti za Ebru, Narin i Barana. Ništa se ne zna o njima i jedino što preostaje jest moliti da su se spasili i da će ih se uskoro naći. Loše vrijeme sve je pogoršalo te još ne postoji mogućnost za isplovljavanje i potragom.

180. ep.

U konaku nikako ne može biti mirno. Svi su zabrinuti za Ebru, Narin i Barana. Ništa se ne zna o njima i jedino što preostaje jest moliti da su se spasili i da će ih se uskoro naći. Loše vrijeme sve je pogoršalo te još ne postoji mogućnost za isplovljavanje i potragom. Jutro kasnije jedini preživjeli jest čovjek koji je vozio brodić, no on nema nikakvih informacija o Ebru, Narin i Baran.

Oguz započinje potragu u nadi da će spasiti svoju voljenu. Ebru, Narin i Baran su se nekako domogli kopna i sakrili u trošnu kućicu u uspijevaju zapaliti vatru, no Baranovo zdravstveno stanje se pogoršava. Nakon što su osušili odjeću, uspijevaju zaspati s nadom da će im pomoć ubrzo stići. Maja i Ada su shrvane i na izmaku snaga jer su u proteklo vrijeme preživjele mnoge strahove zbog majke. Još jedna neizvjesna noć ih iscrpljuje do krajnjih granica. Emre je rastrgan jer ga njegova prošlost svugdje prati i ne zna može li se nositi sa svim što je učinio kao maleni dječak.

Gulsum pod Kendalovim ultimatumom odlazi kod državnog tužitelja i odnosi izjavu koja će naštetiti Oguzovoj karijeri. Iako je imala najbolju namjeru pomoći i napokon odvesti Kendala pred sud pravde, pod pritiskom oca nije u tome uspjela. Ipak, jutro i novi dan su doveli i novu nadu, kako u konak, tako i u trošnu kućicu u kojoj su skrovište potražili Ebru, Narin i Baran. Narin i Ebru svaki trenutak odlaze do obale kako bi, ukoliko pomoć stigne, mogle reagirati u pravi trenutak. Ozlem pokušava sakriti svoju ljubav prema Kasimu, a Sibil je upozorava iz dobre namjere govoreći da imati emocije prema Kasimu je ravno potpisivanju smrtne kazne.

>>>> Crna ruža, 26. svibnja