Ovaj tjedan briljantna serija 'Bijeg' u Vaše domove dolazi u novom dužem formatu!

Ponedjeljak 18. srpnja
Halil ne želi napustiti Menekše koja mora na operaciju, ali nema izbora i predaje se policiji. Menekše odlazi na operaciju ne znajući za Halilov susret s policijom. Halil ne želi ostaviti Menekše, ali nema izbora pa se predaje. Svi zabrinuto i zapanjeno promatraju Halilovo odvođenje. Hasan od Jusufa sazna Halilovu priču i dobrano se zbuni. Mithat je uhvaćen u bijegu u inozemstvo i odveden na policiju. Policija Halilu nudi suradnju kako bi dokazala Mithatove zločine. Transplantacija bubrega završava uspješno. Situacija u obitelji se smiruje. Dok se Halil pokušava očistiti krivnje, Menekše strpljivo čeka dan njihova susreta. Došlo je vrijeme povratka u Njemačku. Menekše je još jedanput potresena tom očevom odlukom. Ne želi ostaviti Halila ni ikamo ići i za to se spremna boriti. No ovaj put nije sama, cijela se obitelj usprotivi Hasanu. Nitko se ne želi vratiti. Hasan ostaje prisiljen pokoriti se toj želji. Odlučuju se doseliti u Istanbul. Za Menekše i Halila sreća je blizu. Mustafa proživljava teške trenutke. Obitelj ga je odbacila, a i Mithatova se skupina rasula. Dok sam i bez novca luta Istanbulom, njegova mržnja prema Menekše i Halilu raste. Žena koju će jedne noći susresti u parku promijenit će Mustafin život i učiniti ga još većom prijetnjom za Menekše.

Utorak 19. srpnja
Mustafa, koji se pokušava dokazati pred prostitutkom, postao je velika prijetnja za Menekše. Mustafa ih je pratio kad su izašli iz bolnice i tako saznao gdje su odsjeli, ali tek je sad smogao hrabrosti da se s njima suoči. Mustafa više nema što izgubiti. Menekše je sama u pansionu i jako je zabrinuta zbog Mustafe. Nikako se ne želi ponovno naći pred njime. Dok je Menekše u opasnosti zbog Mustafe, njezina se obitelj sprema zakoračiti u novi život i sklapaju ugovor za novu kuću i lokal. Menekše će u pomoć opet priskočiti Halil. Halil je spreman na sve i suprotstavit će se i Menekšeinu ocu Hasanu. Taj će razgovor odrediti njihovu sudbinu. Hasan će biti pod dojmom Halila i njegova novca te će donijeti odluku. Zejnep sve više smeta Halilovo i Menekšeino zbližavanje. Halil i Menekše razmišljaju kako polako otkloniti zapreke koje su pred njima i ne primjećuju da se Zejnep priprema za veliku igru. Tajni rat koji je Mithat pokrenuo protiv Halila koristit će Mustafi. Kad Mustafa pomisli da je sve gotovo, ponovno će se vratiti, i to jači nego prije.

Srijeda 20. srpnja
Menekše zatekne Halila i Zejnep polugole. Očajna ne želi ni poslušati Halila. Zejnep kaže Halilu kako je bio pijan te da ona nije htjela biti s njim. Menekše je očajna te se ne želi vidjeti s Halilom. Kažem mu kako ga više nikada ne želi vidjeti. Zejnep je sretna, jer misli da je uspjela rastaviti Halila i Menekše. Zejnep kaže Menekeše kako ju je otac ponovo prodao za novac. Menekše misli kako je njezin otac uzeo novac od Halila.

Četvrtak 21. srpnja
Menekše se u trenutku bez zaštite nađe lice u lice s Mustafom i život joj bude u opasnosti. Menekše sazna da je njezin otac uzeo novac od Halila i sav svoj bijes usmjeri prema Halilu. Misli da je opet prodana kao što je rekla Zejnep. Povrijeđena je i ona i njezin ponos. Halil joj nikako ne uspijeva objasniti da taj novac nije za nju i opet se nalaze na rubu sloma. Halil više nema strpljenja za Zejnep. Potjera je iz tvrtke, ali Zejnep nema namjeru otići. Zbog tog događaja Zejnep i Mithat udruže snage. Menekše se kod kuće posvađa s ocem i opet doživi nasilje. No ovaj put braća staju na njezinu stranu. Hasanova berlinska ljubavnica stiže u Istanbul pa je on zbunjen. Za to vrijeme Mithat, kako bi se oslobodio inspektora Omera, kuje plan koji seže do Ajsel i Lale. Njegovi će ljudi početi raditi na ostvarivanju toga plana. Zejnep, koja ne želi Halilu predati svoj udjel u tvrtki, pomoći će Mithatu da se domogne kutije s uspomenama koja skriva Halilovu veliku tajnu. Mustafa, ne znajući u kakvu je igru upleten, izvršava Mithatove zapovijedi. Menekše se u trenutku bez zaštite nađe licem u lice s Mustafom i u velikoj je opasnosti.

Petak 22. srpnja
Mustafa je pobjegao s Halilovim ruksakom. Menekše je prestrašena. Menekše nazove Halila i kaže mu da je Mustafa bio u stanu te da je uzeo njegovu torbu. Halil poludi na Zejnep te je optuži da je ona kriva što je Mustafa ušao u stan dok je Menekše bila sama. Halil ipak pronađe karticu od sobe u Zejnepinoj torbi, no svejedno bijesan je na Zejnep i Mithata. Nakon što Halil napusti prostoriju Mithat kaže Zejnep kako je odlično odglumila nevinašce. Halil nazove Jusufa te mu kaže kako da dođe do Menekše.