Nedjelju ujutro ste proveli u perući svog limenog ljubimca ili na sajmu rabljenih? Nema problema, upravo zato i postoji videoteka NoveTV pomoću koje ćete sve saznati, a iz ovonedjeljnog Automotiva izdvajamo sljedeće teme!

Strože kazne u prometu spasile 123 života – Sjetite se svoje reakcije prije par godina kada su doneseni novi zakoni o sigurnosti prometa na cestama. Mnogi su gotovo bili bijesni čuvši primjerice da je kazna za nevezanje pojasa porasla na 500 kuna, a u slučaju da se ne slažete da „kaciga glavu čuva“ postati ćete siromašniji za 700 kuna. Ipak, s vremesnkim odmakom ispada da su takve kazne vremenom polučile rezultat, što je posbeno vidljivo na prošlogodišnjim statistikama o prometu. Naime, prošle godine u RH dogodilo se 44 tisuće prometnih nezgoda u kojima je život izgubilo 425 osoba. Istina, na prvi pogled i to djeluje puno, no s obzirom da je godinu prije poginulo 548 sudionika prometa, brojka od 123 manje poginulih govori o povećanoj pažnji hrvatskih vozača. S obzirom da je u pripremi i novi zakon koji će još dodatno postrožiti stvari, za očekivati je i daljni rast savjesti vozača.

Pulić isprobao novi Aston Martin – Iako rijetko vidite ovog ljepotana na cesti, sigurno je da kad ga ugledate, dugo vremena ostavlja dojam moći i gracioznosti na vas. Uostalom, valjda James Bond zna što valja. Ovaj put auto neće isprobati Pierce Brosnan ili Daniel Craig, već hrvatski automobilistički as Niko Pulić. Također, neće vozati Aston Martina kakvog svi znamo, već prvi pravi gradski automobil kojeg je na tržište plasirao Aston Martin. Riječ je o modelu Cygnet koji najavljuje potpuno novu klasu malih gradskih automobila. A što je toliko kod njega fasciniralo Niku Pulića i zašto ovaj auto vrijedi 40000 eura, na vama je da pogledate.

Sve pohvale novoj Mazdi 6 – Japanski auti već godinama važe za najpozdanije na tržištu. Mazda, Toyota, Nissan, Mitsubishi, Honda, Suzuki, Subaru teško da će vas iznevjeriti i ostaviti bespomoćne na sred ceste. Ovaj puta Automotiv je za vas spremio test nove Mazde 6, ovaj puta karavanskog modela koji je nazvan Sport Combi. Veličina prtljažnika, snaga motora, potrošnja, samo su neke od stvari koje govore u prilog ovoj japanskoj ljepotici. Također, povoljna cijena je samo jedan od razloga koji će vas privući ovom modelu, a u ostale njegove karakterisitke uvjerite se putem našeg weba.