Ulaskom u finalni tjedan 'Asi', poklanjamo Vam prvi dio retrospektive onoga što se do sada mogli gledati i to po abecednom redu!

A – kao Asi - nadimak glavne omiljene junakinje Asiye. Serija je snimana u Antakiyi, tajanstvenom i čarobnom gradu smještenom na obalama Sredozemnog mora, domu kulture stare tisuće godina.

B – kao Büyüküstün Tuba -  Prezime turske glumice koja je utjelovila Asi. Tuba je proglašena najljepšom glumicom, a nedavno je dobila priznanje kako je i najbolja. U svojoj zemlji Tuba krasi čak 15 naslovnica renomiranih časopisa. Njeno ime Tuba znači 'Rajsko drvo' te potječe iz Kurana.

C – Cagla Cakar – malena djevojčica koja je u seriji 'Asi' napravila svoje prve glumačke korake. Za sve koji ne znaju Cagla je Asja kćerka Demira i Asi. Malena Cagla rođena je 2003. godine što znači da je na snimanju seriju imala tek 5 godina.

D –Defne - Asina sestra i najbolja prijateljica. Defne se udala za Kerima, a pri kraju serije našla se u ljubavnom trokutu između Zafera i Demirovog najboljeg prijatelja. Glumica koja tumači Defne njemačkog je podrijetla te je studirala medicinu. Džejlan-najmlađa Asina sestra koja iz male djevojčice izraste u lijepu buntovnicu koja je zaljubljena u glazbu.

E – Elif Sonmez – Elif je utjelovila Demirovu sestru Melek koja završi tragično. Nakon toga Demir je ostavio Asi. Glumica Elif dala je ekskluzivan intervju za IN magazin u kojem je otkrila kako je kako je upoznala neke hrvatske glazbenike za koje smatra da su jako dobri.

F – Fenerbahče - nogometni klub za koji navija Tuba. Lijepa glumica je na svojoj Facebook stranici objavila da navija za turski nogometni klub Fenerbahče. Unatoč svojoj popularnosti glumica se nije odvojila od FB obožavatelja što potvrđuje gotovo pola milijuna članova s kojima Tuba komunicira osobno. Fatma- ona je omiljena služavka obitelji Kodžouglu. Iako im nije majka sva djeca obitelji je slušaju i poštuju.

G – Gondža - srednja Asina sestra koju je Asi porodila u polju. Tada je na svijet došla mala Elif, Asjina sestrična i dobra prijateljica. Gondža je udana za Ziju koji je na početku nije htio oženiti.

H – Hakan - lik koji se nakratko pojavio u seriji 'Asi' no imao je veliki utjecaj na daljnji tijek događanja. Naime nakon što je otkrio Demiru da ga je Asi posjetila na obali nakon što su se rastali, Asi i Demir su se poljubili i to poslije pet godina!

I – Indži - lijepa doktorica na koju je Asi bila ljubomorna. Srećom Indži nije bacila oko na Demira već na Asinog brata Aslana. Ihsan - Asin otac te glava obitelji. Njegovi grijesi iz prošlosti često su unijeli pomutnju u živote njegove djece osobito Aslana i Asi.

J –kao Jug Turske - rodni kraj Asi i Demira. Grad Antakya smjestila se na jugu Turske, odmah do sirijske granice. Smatra se da je utemeljitelj grada Nikator, a za vrijeme Rimskog i Bizantskog carstva, grad je bio jedan od najvećih gradova. Također, posebno je mjesto za sve kršćane, s obzirom da su se po legendi, u njemu, sljedbenici Isusa Krista prvi put nazvali kršćanima.

K – Kerim - najodaniji Demirov prijatelj i Defnina velika ljubav. Glumac Cemal koji je utjelovio Kerima dao je ekskluzivni intervju za IN magazin u kojem je priznao kako mu je serija 'Asi' bila prvo televizijsko iskustvo, a od velike pomoći mu je bio njegov najbolji prijatelji iz serije glumac Murat Yildrim. Za kamere IN magazina Kerim je priznao kako mu je snimanje u Antakiji zaista godilo zato što obožava životinje, posebno konje.

L – Lejla - Kerimova sestra koja je bila zaljubljena u Demira. Nakon što saznaje kako je Demir zaljubljen u Asi odlazi u Istanbul te tamo započinje novi život.