Ulaskom u finalni tjedan 'Asi', poklanjamo Vam i drugi dio retrospektive onoga što se do sada mogli gledati i to po abecednom redu!

M – Murat Yildrim ili obožavani Demir. Sa svojim prodornim očima sve gledateljice ostavlja bez daha. Mama mu je Sirijka, a oženio se nakon što su počele glasine da se zaljubio u lijepu 'Asi'. Murat se susreo i s našim predsjednikom Josipovićem za vrijeme njegovog posjeta Turskoj.
M - Monte Carlo
, Murat Yildirim i Tuba Buyukustun prošlog su vikenda boravili na televizijskom festivalu u Monte Carlu. Iako nije osvojila nagradu, glavni glumci serije bili su prezenteri i otkrili pobjednika u kategoriji najboljeg glumca. Zanimljivo je kako je šarmantni Demir objavio pobjednika na engleskom jeziku, iako ga u privatnom životu ne govori. Pogledajte video klip sa dodjele nagrada.

N – Neriman –Asina majka koja se u sve miješa. Neriman drži sva četiri kuta u svojoj kući. Uvijek se uzrujava radi svojih kćerki i supruga Ihsana.

O – Okeš- vjeran Okeš uvijek je bio desna ruka Ihsanu. Iako nije Aslanov otac odgojio ga je kao svog vlastitog sina.

P –Prodavač ptica je Demirov izgubljeni otac Hajdar. Kada je saznao da je Asi kćerka njegovog najvećeg neprijatelja Ihsana, Hajdar se urotio protiv lijepe protagonistice. Ipak na kraju je shvatio kako je nemoguće rastaviti Demira i Asi.

R – Rijeka Asi u ovoj epskoj priči o ljubavi prema zemlji i Sredozemlju u središtu je zbivanja. Ova rijeka teče uzvodno te prkosi zakonima prirode, baš kao i njena imenjakinja Asi.

S – Saygin Soysal – je glumac koji je utjelovio Aslana. Aslan je vrckasti čovjek koji je zaradio simpatije gledatelja. Nakon što mu propadne romansa sa Sarmašik, Aslan će pravu ljubav pronaći u liječnici Indži.

T – Tuncel Kurtiz-  lik Džemal aga. On je Asin djed i Nerimanin tata. Imućni vragolasti Džemal oženio se puno mlađom Sarmašik zbog koje je i izgubio život.

U – Uygur Ali - tako se preziva najveći negativac serije. Demirov najveći neprijatelj koji se zaručio s Asi. Nakon što se Melek ubila, Ali je zauvijek nestao iz Asinog i Demirovog života.

V –Vural Idil glumica koja je utjelovila mladu Suhejlu. Suhejla je Demirova teta koja ga je odgojila. S Ihsanom ima sina Aslana. Kasnije Suhejla je pronašla sreću s Namikom, tužiocem.

Z- Zija - Asin zet i Gondžin suprug. U početku Zija nije bio omiljeni lik, no s vremenom preuzeo je poslove te s Asi pokrenuo posao s organskom proizvodnjom. Zafer je Definin udvarač i čovjek koji se zakleo na krvnu osvetu Demirovom ocu.

Završetak serije 'Asi' donosi mnogobrojna iznenađenja…Ne propustite posljednju epizodu 17.lipnja u 20 sati.