Zaljubljenici u motore moći će upoznati odlične rute

Ove nedjelje, nova epizoda Coolturista istražit će Karlovačku županiju. Zaljubljenici u motore moći će upoznati odlične rute i zanimljiva mjesta za zaustavljanje, a četiri rijeke koje krase ovo područje i pružaju osvježenje tijekom ljetnih mjeseci, pretvorit će svaku vožnju u posebno iskustvo.

Šarm grada Karlovca upotpunit će različiti adrenalinski i sportski doživljaji, među kojima je i kayaking, a zaustavljanje u uvijek bučnim i prekrasnim Rastokama vodit će gledatelje do još veće doze adrenalina na zip lineu kojim se može spustiti iznad jedne od četiri tirkiznih rijeka ovog područja. Ekipa Coolturista ovu je prirodnu ljepotu, nadomak Plitvičkih jezera upoznala vožnjom quadovima, prolazeći kroz skrivene ceste šuma.

 

Uz sport i adrenalin, Coolturist donosi i priču novog i sasvim posebnog Speleona, mjesta gdje se na interaktivan način može naučiti kakve su to sve praživotinje živjele u ovom kraju, a neizostavan je i posjet sve poznatijoj Baraćevoj špilji na području općine Rakovica.

Niti jedan aspekt bogate povijesti ovog područja nije zanemaren, uključujući dvorce, utvrde te raznolike priče i crtice iz prošlosti. Karlovačka županija obiluje povijesnim blagom, a mnoge od tih priča su posebno povezane s gastronomijom. Gledatelji će zato imati priliku uživati u gastronomskom iskustvu putem pripreme štrudle koja je oborila Guinnessov rekord.

I ove nedjelje ostanite uz Novu TV i Coolturist!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju