Sve što niste znali o ovom filmskom hitu...

Tajanstvena poruka iz prošlosti šalje tajnog agenta Jamesa Bonda (Daniel Craig) na misiju u Meksiko i Rim gdje upoznaje Luciu (Monica Bellucci), lijepu i zabranjenu udovicu zloglasnog zločinca. Na tajnom sastanku Bond otkriva postojanje zločinačke organizacije pod nazivom Spectre. Dok se istovremeno M (Ralph Fiennes) bori s političkim snagama kako bi na životu održao tajnu službu, Bond se polako probija kroz mnogobrojne slojeve obmane kako bi otkrio zastrašujuću istinu koja se krije iza imena „Spectre“!



Za izvođenje uvodne pjesme filma "Writing's On The Wall" uzeti su u obzir Lana Del Rey, Sam Smith, Rihanna, Sia i Ed Sheeran. Na kraju je pjesmu izveo Sam Smith te je zahvaljujući pjevačevim zavidnim vokalnim spospobnostima film nagrađen Oscarom za najbolju originalnu pjesmu.



Ljepotice i automobili...


Novi automobil tajnog agenta je Aston Martin DB10. Izvršni direktor automobilske kompanije tweetao je kako je ovaj auto proizveden isključivo za Bonda. Naime, tvrtka je proizvela tek 10 ovakvih automobila učinivši ovaj automobil najekskluzivnijom serijom Aston Martina ikad kreiranom.

Za vrijeme snimanja s parkirališta filmskog seta ukradeno je devet luksuznih Land Rovera uključujući i pet, po narudžbi izrađenih, Rage Rovera u vrijednosti od 630 000 funti. Auti su bili namijenjeni za snimanje u Alpama.



Prelijepa Monica Belluci koja igra u filmu igra Luciu je čak 1997. pokušala dobiti ulogu u Bond djevojke u nastavku 'Sutra nikada ne umire' , no, posao joj je otela Teri Hatcher. Pierce Brosnan, tadašnji James bond, nije skrivao razočaranost i u intervjuu za Plaboy je rekao: 'Monica Belluci je zanosna ljepotica i prekrasna, prekrasna žena, a budale su ju odbile'.



Zapanjujući podatci...

Za potrebe snimanja poslano je čak 11 000 pisama! Naime, kako bi snimili scene u kojima helikopter leti iznimno nisko kroz London, produkcija filma poslala je pisma obavijesti svim stanovnicima koji se nalaze u zoni letenja i šire. No, najveći izazov stavljen pred snimateljsku ekipu bio je kako osvijetliti dijelove grada koji su im potrebni, osobito Temzu. Na osvjetljavanju se radilo tjednima te je na kraju gotovo pola Londona bilo pod 'Bondovim reflektorima'. Produkcija je morala blisko surađivati s tisućama ljudi iz kraljevskog osiguranja, prometnog upraviteljstva i policije.



Kada se sve to uzme u obzir, činjenica da je film budžet koji mu je dan daleko prešao ne iznenađuje. Konačna cijena izrade filma iznosila je više od tri stotine milijuna dolara. Daniel Craig je za ulogu dobio gotovo 30 milijuna dolara i tako postao najplaćeniji James Bond u povijesti.

Vjerovali ili ne, Jamesu Bondu liječnik je propisao Viagru! Recept za ovaj 'lijek' propisan je naravno kao šala filmske ekipe koja je nastala kao odgovor na istraživanje jednog britanskog medicinskog časopisa. Naime, prema istraživanju koje je pratilo koliko Bond dnevno alkohola popije, tajni agent kvalificiran je kao alkoholičar koji ima vrlo visoku mogućnost impotencije. Recept je stavljen među ostale u ambulantu na setu.


Film 'James Bond 007: Spectre' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju