Priznao je kako je htio da prelijepa Emily Blunt glumi glavnu žensku ulogu...

Na rubu budućnosti impresivna je znanstveno-fantastična akcija snimljena prema hvaljenom romanu japanskog pisca Hiroshija Sa­kurazake "Sve što moraš učiniti je ubiti". Ideju za radnju romana Hiroshi Sakurazaka dobio je iz video-igrica! Inspiraciju je našao u neprestanom 'resetiranju' igrica na početak kako bi došao do savršene strategije za pobjedu.



U dalekoj budućnosti, vanzemaljci napadnu Zemlju snagom kojoj se ne može suprotstaviti nijedna ljudska vojska. Poručnik William Cage (Tom Cruise) pogiba na samoubilačkom zadatku i nađe se u vremenskoj petlji u kojoj svaki dan iznova proživljava posljednji dan svog života. No, sa svakom bitkom uspijeva pridobiti suradnike, među kojima je i Rita Vrataski (Emily Blunt), te svaki puta postaje sve vještiji i spremniji dočekati neizbježnu smrt.

Tom Cruise priznao je kako je htio da prelijepa Emily Blunt glumi glavnu žensku ulogu rekavši kako je dugo htio raditi s njom. Naposljetku ju je preporučio producentima za ulogu Rite. Film je na portalu IMDB ocijenjen sa čak 7,9 od 10 bodova. Mnogi ovaj film svrstavaju u jedan od najpodcijenjenijih sci-fi filmova. Tehnologija korištena za snimanje na zavidnoj je razini. Ovo potvrđuju i brojke: "Na rubu budućnosti" dobio je čak 11 nagrada te 37 nominacija. Američka Akademija za znanstveno fantastične filmove nagradila ga je priznanjem za najbolju montažu, a svi glavni glumci nominirani su za najbolje glumce u kategoriji sci-fi filmova.

Uzbudljivi znanstveno-fanstastični film "Na rubu budućnosti" ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju