Do sada su se kandidati susreli s brojnim izazovima, a ovoga petka žiri im je ljestvicu izazova odlučio podignuti na malo viši nivo.

Do sada su se kandidati susreli s brojnim izazovima, a ovoga petka žiri im je ljestvicu izazova odlučio podignuti na malo viši nivo. Glavna namirnica s kojom će kuhati bit će muflon, a u Kutiji iznenađenja koja će ih dočekati na njihovim radnim jedinicama bit će namirnice koje vezujemo za divljač uz izbor alkoholnih pića – pivo, prošek i liker cassis, a zadatak će biti – skuhati jelo inspirirano pićima koje imaju pred sobom.



„Muflon je tipičan sastojak mnogih jela mediteranske regije, praotac današnjih ovaca“ pojasnio je kandidatima Andrej glavnu namirnicu s kojom će kuhati. Dok je nekim kandidatima otprilike bilo jasno što je muflon, Ivana je ostala u čudu jer nikada nije čula za ovu životinju te je izjavila kako smatra da joj njezini sumještani to neće zamjeriti te dodala: „Kod mene ne šeta po brdu muflon“.
Posebno sretna bila je Mišel: „Zaplesala sam čak bila, pa sretna sam normalno, nakon ove sve ribe i ne znam čega, konačno sam došla malo na svoje!“

Za pripremanje jela, kandidati će imati sat vremena i trideset minuta, no hoće li svi u tom roku uspjeti servirati tanjur? „Sviđa mi se sat i po' vremena za kuhanje, imam feeling da ima malo mjesta i za pogrešku i za udahnut i za popit vode“.



Zvjezdana je bila zadovoljna vremenom kuhanja, no čini se kako i sat i pol vremena za Martinu predstavlja dodatan stres. „Trebalo mi je vode za kuhanje, pa sam stavila kanticu da se ulijeva voda i išla sam provjeriti nešto tamo i vidim da voda ide po vani“ - kazala je Martina koja se snašla u zadnji trenutak te tako spriječila eventualnu poplavu u MasterChef kuhinji.



Osim kuhanja muflona, izazov će kandidatima predstavljati i odabir alkoholnog pića s kojim će kuhati. Ante je izjavio kako često u kuha s alkoholom te se u ovom izazovu odlučio koristiti sa svim pićima pred sobom dok se Dario ipak odlučio za prošek: „Mislio sam raditi čak i u pivu, ali ja govorim pustit ću ja pivo da ga mogu kasnije lagano popiti“.

„Non stop me muči ta prezentacija, još od hangara. Ne mogu se koncentrirati na oboje i na kraju ne budem koncentrirana ni na što od svog tog presinga“ kazala je Elena koja još od početka vodi bitku sa žirijem oko prezentiranog tanjura te se odlučila više potruditi jer joj Dino odlučio prestati gledati kroz prste: „Mislim da se moram potruditi i da ću napokon uspjet napraviti nešto vrijedno mog boravka u MasterChefu“ - najavila je Elena.



Kako će se kandidati obračunati s muflonom i tko će iz izazova izaći kao vrsni poznavalac divljači, saznat ćemo ovog petka. Osim Kutije iznenađenja, kandidate očekuje i Test osjetila koji će također biti s temom alkohola. Pred njima će se naći osam sorti vina koje će morati prepoznati. Osim što će ova epizoda iznjedriti najboljeg poznavalaca divljači, vidjet ćemo i tko se najbolje razumije u vina.


 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju