Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Svrha medicine je liječiti bolest, a ideal je spriječiti nastanak bolesti. Otkrivanje bolesti u ranom stadiju omogućuje uspješnije liječenje. Kasno postavljena dijagnoza često može dovesti do dugotrajnog liječenja, ali i onog najgoreg. Koliko se malo ljudi javlja na preventivne sistematske preglede doznajte u "Zdravlju na kvadrat".

Vrlo je važno unositi dovoljne količine kalcija u naš organizam, jer njegov nedostatak može biti jako opasan u doba razvoja. U odrasloj dobi može dovesti do ubrzanog gubitka koštane mase i pojave osteoporoze, posebno kod žena u menopauzi. Kolika je zapravo važna uloga kalcija za naš organizam doznajte u ovotjednoj emisiji.



Čukljevi su najčešća deformacija mišićno koštanog sustava čovjeka. Oko 20 do 30 posto odrasle populacije ima neki stupanj ove deformacije stopala. Genetika je jedini jasan uzročni faktor. U "Zdravlju na kvadrat" doznajte kako se pristupa liječenju ove deformacije.



Ugradnjom zubnih implantata možete trajno riješiti problem nedostatka zubi, bez obzira je li riječ o nedostatku jednog zuba, više njih, ili potpuno bezuboj čeljusti. Zubni implantati ponašaju se kao prirodni zubi, a čovjeku, uz estetski izgled daju i ono najbitnije – normalno funkcioniranje desni. "Zdravlje na kvadrat" ima priču kako se ugrađuju implantati.



Jetra se, kao i svi organi u tijelu, može opteretiti lijekovima, i nezdravim načinom života, a svi znamo koliko je zdrava i odmorna jetra važna za zdravlje. Neke od bolesti mogu se ublažiti ili čak i izliječiti detoksikacijom jetre. O važnosti zdrave jetre više u novom "Zdravlju na kvadrat".



U rubrici "Vi pitate" ekipa emisije potražila je odgovor što je to idealna tjelesna masa.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 21. travnja na Novoj TV i u nedjelju, 22. travnja na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju