Više saznajte u ovotjednoj emisiji "Zdravlje na kvadrat"

 Astma je jedna od najčešćih bolesti u modernom društvu. U razvijenom zapadnom svijetu od astme boluje gotovo svaka deseta osoba. Može se pojaviti kod djece već oko treće godine života. Ako se u toj dobi ne prepozna, dijagnoza najčešće bude jasna u školskoj dobi. Kako bolest držati pod kontrolom doznajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

Epidemija gripe je na pomolu, a čest suputnik gripe je bronhitis, infektivna bolest donjeg respiratornog trakta. Osnovni simptom bronhitisa je dugotrajan ustrajan kašalj. Najčešće obolijevaju djeca te starije osobe slabije otpornosti koje imaju i neku drugu kroničnu bolest. Novinari "Zdravlja na kvadrat" istražili su kako prepoznati bronhitis, ali i liječiti?

Reuma je pojam koji se odnosi na niz mišićno - koštanih oboljenja poznatih kao reumatske bolesti. Ubraja se u najčešće kronične bolesti, a prema statistikama trećina svjetske populacije pati od neke vrste ovog oboljenja. Bolest je to koja muči i veliki broj naših sugrađana. Više o reumi, doznajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

Čokolade, keksi, gumeni bomboni, torte, teško je odoljeti ovim poslasticama. Djeca, poput i nekih odraslih, obožavaju slatkiše i konzumiraju ih u prevelikim količinama. No, kada je zapravo previše, odgovor donosi ovotjedna emisija "Zdravlje na kvadrat".

Vrlo zarazna bolest, ospice, pojavila se u susjednim zemljama Srbiji i Sloveniji. Ospice se prenose kapljičnim putem, a najčešći simptomi su visoka temperatura i osip. Jedina zaštita je cijepljene protiv ove zarazne bolesti. Koja su krizna područja kod nas? Priču ima "Zdravlje na kvadrat".

Pneumokokna bolest čest je uzročnik infekcija u male djece s mogućim teškim komplikacijama. Pneumokok pripada infekcijama koje se prenose kapljičnim putem, kojima je ulazno mjesto početni dio dišnoga sustava. Što je pneumokokna bolest i kako se liječi, ne propustite doznati.

U rubrici "Vi pitate" novinari "Zdravlja na kvadrat" tražili su odgovore kako riješiti problem suhe kože?

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 20. siječnja na Novoj TV i u nedjelju, 21. siječnja na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.





Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju