Utječe li pomicanje sata i na zdravlje i koji su stručni savjeti? Priču donose novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

U ovotjednoj rubrici 'Zdravlje s poznatima' pjevačica Ivana Banfić pokazala je svoje plesačke sposobnosti, ali i govorila o organskoj prehrani, zdravom životu, sportu i duševnom miru.


 

26. ožujka sa zimskog računanja vremena prelazimo na ljetno dodavanjem jednog sata. Umor nakon pomicanja sata traje više dana, a statistike govore i o povećanom broju automobilskih nesreća i moždanih udara. Utječe li pomicanje sata i na zdravlje i koji su stručni savjeti? Priču donose novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat'.



Najučestalija oštećenja na radnome mjestu, kod osoba koje dulje sjede, bolni su sindromi kralježnice. Kako bismo rasteretili određene dijelove tijela koristimo se raznim pomagalima ili ortozama. Prevencijom oštećenja na radnome mjestu i smanjenjem razvoja komplikacija bavi se ergonomija, o kojoj gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.



Proljeće je, nemirni ste, loše spavate, svrbe vas oči, kišete, kašljete, začepljeni su vam dišni putovi? To su sigurni simptomi alergije! Peludna sezona u našim je krajevima započela. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' donosi peludni kalendar, ali i savjete kako si alergičari mogu pomoći.

U posljednje se vrijeme sve više govori o još jednom rješenju za oporavak vida - o ugradnji multifokalnih intraokularnih leća s dva ili tri fokusa. Ovaj tjedan, novinari 'Zdravlja na kvadrat' istražili su je li ta metoda idealno rješenje za bolju dioptriju.



U 'Zdravlju na kvadrat' bit će riječi i o venskim ili arterijskim trombozama, a ekipa emisije posjetila je i učenike zagrebačke Škole za medicinske sestre Vinogradska.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 25. ožujka na Novoj TV i u nedjelju, 26. ožujka na Doma TV-u, a prošlotjednu epizodu u kojoj je ekipa emisije odvela jedan od najboljih hrvatskih vokala, Ninu Kraljić, na pregled glasnica pogledajte besplatno na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju