Jedinstvena savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

Poražavajuća je činjenica da je 60 do 80 posto adolescenata zaraženo HPV virusom! Za ovotjedno izdanje 'Zdravlja na kvadrat' ekipa emisije istražila je kako je došlo do te porazne činjenice, a sve to povodom Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice.



Križobolja spada među najučestalije zdravstvene probleme današnjice, a procjenjuje se da 80 posto ljudi tijekom svog života barem jednom ima bolove u križima ili donjem dijelu kralježnice. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o tome što je, i koliko križima može pomoći dekompresijska terapija.


Prije nekoliko tjedana u emisiji 'Zdravlje na kvadrat' emitirana je priča o sladoledu i tomu kako ga je dobro jesti i zimi. U ovotjednoj emisiji, nakon upita gledatelja šteti li sladoled kada imamo grlobolju i zašto je uopće dobar, novinari donose nastavak priče.



Gubitak osjećaja zadovoljstva, snage i energije, osjećaj krivnje, besperspektivnosti i gubitak volje za životom samo su neki simtopmi depresije. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o tome kako izgleda i kako se osjeća osoba koja pati od depresije.



Jeste li znali da se gotovo 80 posto soli koju dnevno konzumiramo odnosi se na „skrivenu” sol? Suvremenim prehrambenim navikama dnevno unosimo čak 5 do 10 grama kuhinjske soli više nego što je potrebno ljudskom tijelu. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' istražili su koja je to hrana s visokim sadržajem soli.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 28. siječnja na Novoj TV, a prošlotjednu epizodu u kojoj je gostovala Ana Rucner pogledajte besplatno na novatv.hr 

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju