U muško-muškom kuhrskom timu pobjedu su odnijeli mama Biljana i sin Mak!

Više o showu Moja mama kuha najbolje pratite na punkufer.hr, a propuštene epizode showa pogledajte na Nova Plus

U muško-muškom kuhrskom timu pobjedu su odnijeli mama Biljana i sin Mak!

Tim Biljana i Mak kuhali su „Lungić u slasnom umaku mame Biljane“

Sastojci:
~2 svinjska filea
~2 češnja češnjaka
~koncentrat rajčice
~maslinovo ulje
~suhe smokve
~suhe šljive
~gustin
~crveno vino
~papar
~sol

Priprema: Meso narezati na medaljone, posoliti, popapriti i ispeći na naglo. Na masnoći u kojoj su se pekli medaljoni staviti češnjak i suho voće, dodati malo koncentrata rajčice i podliti s crvenim vinom. Na kraju dodati malo gustina.
Prilog: kuhana riža


Tim Marica i Tomislav kuhali su „ Teleći kotleti s maslinama mame Marice“

Sastojci:
~teleći kotleti
~5 velikih žlica maslaca
~luk
~1 češnjak
~šunka
~1 šalica zelenih maslina
~sol
~papar
~senf
~krumpir

Priprema: Kotlete popapriti, posoliti i premazati senfom. Neka odstoje 10 minuta. U međuvremenu staviti kuhati krumpire u ljusci. Na zagrijanom maslacu ili ulju peći kotlete dok ne dobiju rumenu boju. Dodati luk, češnjak, šunku narezanu na kockice i dinstati dok luk ne bude proziran. Poklopiti i kuhati. Kotlete izvaditi kad su gotovi u toplu zdjelu, masline staviti u sok od kotleta i malo prodinstati, te onda politi po kotletima.
Krumpir, nakon što se skuhao, oguliti i narezati na ploške. Na tavici prepržiti luk i na njega staviti narezani krumpir te dobro promiješati i začiniti prema okusu.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju