Provjereno donosi nastavak priče o čovjeku bez identiteta koja je potresla cijelu Hrvatsku

Priča o Saidu Kešiću, poznatijem kao Kišni čovjek, potresla je cijelu Hrvatsku. Kao mladić pronađen je još davne 1980. godine kako luta područjem Drniša, zapušten i u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Smješten je u psihijatrijsku bolnicu na Rabu gdje su mu nadjenuli ime Perica Matas, a njegov identitet državne službe nikada nisu utvrdile. Gotovo četiri desetljeća kasnije, misterij je razriješen – Saida je prepoznala njegova sestra Halida Jakupović gledajući prilog 'Provjerenog'.



Danas je Said, nakon 36 godina provedenih na Rabu, premješten u Centar za rehabilitaciju Zagreb kako bi bio bliže obitelji. Dok njegov pravni status još čeka na rješavanje, Said nadoknađuje izgubljeno vrijeme sa svojim sestrama i bratom koji ga svakodnevno posjećuju. Polako se upoznaju, a dok oni nisu tu, Saidu je svaki trenutak ispunjen. U radnoj je terapiji i s drugim štićenicima, uvijek vedar i nasmijan, a kako odlično napreduje u Centru ga uključuju u sve više aktivnosti.



Da će poznati nepoznati Perica s Raba postati njihov štićenik, vijest je koju je osoblje Centra dočekalo s veseljem. Iako je djelatnike psihijatrijske bolnice na Rabu prihvatio kao jedinu obitelj koju je imao, a oni njega kao miljenika, Centar za rehabilitaciju, kaže ravnateljica Ružica Stipčić, primjereniji je za njegovo zdravstveno stanje.



Rab je zdravstvena ustanova, psihijatrijska bolnica, a Said je osoba s intelektualnim poteškoćama i naravno da su rehabilitacijski programi koje pruža Centar za rehabilitaciju primjereniji i mogu mu osigurati uslugu kakva mu treba“, kaže ravnateljica.

Kako izgleda Saidov susret sa sestrama i kako provodi dane u Centru za rehabilitaciju pogledajte u večerašnjoj emisiji magazina 'Provjereno' a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju