Gost ovotjedne rubrike 'Zdravlje s poznatima' je Sandi Cenov.

Da je i u 48. godini ozbiljni protivnik u boksačkom ringu pokazao je ekipi emisije 'Zdravlje na kvadrat'. Sandi Cenov govorit će o tjelovježbi, sportu, prehrani, a potražit će i pomoć liječnika zbog upale grla.

Djeca su naše najveće blago. I pri pomisli da im treba zdravstvena pomoć duša zaboli. Ekipa emisije 'Zdravlje na kvadrat' dan je provela s malim onkološkim pacijentima u Klinici za tumore u Zagrebu.



U Hrvatskoj od kardiovaskularnih bolesti godišnje umire između 20 i 25 tisuća ljudi. Tako možemo reći da svake godine gubimo jedan manji grad zbog kardiovaskularne smrtnosti. Novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' istražili su koje sve životne navike dovode do toga te koje su najčešće bolesti srca.



Rasprostranjeno je mišljenje, posebice među roditeljima, kako konzumacija sladoleda zimi nije preporučljiva jer može izazvati upalu grla. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' gledateljima donose sasvim suprotnu priču - sladoled se jede zimi, pa čak i za vrijeme grlobolje.

Svinjska mast namazana na kruh obilježila je mnoga djetinjstva, no zatim je izgnana iz kuhinje jer je, navodno, loša za zdravlje. Je li to doista tako, istražili su novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat'.



U emisiji 'Zdravlje na kvadrat' ovoga tjedna će se govoriti i o hemoroidima, padovima i lomovima u zimsko vrijeme, te tjelesnim aktivnostima zimi.

Ne propustite novo izdanje emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 24. prosinca na Novoj TV, a prošlotjednu specijalnu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju