Zašto se i žene i muškarci odlučuju podvrgnuti ovim zahvatima?

U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj je sve popularniji trend estetskih dorada intimnog područja. Zašto se i žene i muškarci odlučuju podvrgnuti ovim zahvatima. Što time dobivaju, gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.



Alois Alzheimer, njemački psihijatar i neurolog, prvi je puta prije sto godina opisao bolesnicu čija je bolest kasnije ponijela njegovo ime. Alzheimerova bolest i danas plijeni pažnju, kako stručnjaka tako i laika. Postoji li objašnjenje zašto neki ljudi zaboravljaju i postaju dementni?



U ovotjednoj emisiji nastavlja se priča o proširenim venama. Već znamo da one nisu samo estetski problem, nego i da ugrožavaju zdravlje. Kojim ih metodama liječiti, gledatelji mogu doznati u 'Zdravlju na kvadrat'.



Riječka specijalna bolnica Medico dobila je međunarodnu akreditaciju AACI, odnosno certifikat kliničke izvrsnosti. To je priznanje prvi put dodijeljeno jednoj hrvatskoj zdravstvenoj ustanovi. Što to točno podrazumijeva i što to znači za hrvatsko zdravstvo, otkriva ekipa 'Zdravlja na kvadrat'!



Dnevna bolnica za liječenje sve češće ovisnosti o Internetu, video-igricama i kockanju, u kojoj se oboljeli ne hospitaliziraju već tijekom dana prolaze kroz programe stručnog tima, otvorena je u psihijatrijskoj bolnici Sv. Ivan u Zagrebu. Ondje je bila novinarka 'Zdravlja na kvadrat' Petra Urban, koja donosi priču za ovotjedno izdanje emisije.



O mineralnoj vodi može se svašta pročitati ili čuti - od toga da je ljekovita, pa do toga da nije ni približno dobra kao obična voda. Što stručnjaci kažu o mineralnoj vodi? U istraživanje se upustio i mineralne vode napio novinar 'Zdravlja na kvadrat' Toni Damjanić.



Epitet najvišeg naroda svijeta pripada našim susjedima iz Bosne i Hercegovine. Ni Hrvati nisu loši, iako su mnogi muškarci, ali i žene, nezadovoljni svojom visinom. Danas u svijetu postoje čak i klinike koje obećavaju rast, a Internet je prepun savjeta za vježbanje kako bi se u odrasloj dobi dobili dodatni centimetri. U rubrici 'Vi pitate' voditeljica i novinarka 'Zdravlja na kvadrat' Anja Alavanja Romac istražila je može li se narasti poslije puberteta.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 24. lipnja na Novoj TV i u nedjelju, 25. lipnja na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju