UFC 220 će se prenositi uživo u noći sa subote na nedjelju, 21. prosinca u 4 sata na portalu GOL.hr, a istog će dana biti prikazan na Novoj TV

 Jedna od najvećih borbi svih vremena u MMA-u, UFC 220 u Bostonu, bit će spektakularna, a za to će se pobrinuti Stipe Miočić koji će rukavice ukrstiti s dosad neporaženim Francisom Ngannouom. U noći sa subote na nedjelju, 21. siječnja, Miočić će imati priliku postati jedini borac u teškoj kategoriji koji je tri puta zaredom obranio naslov prvaka. Borilački spektakl prenosit će se uživo na portalu GOL.hr od 4 sata ujutro, te istog dana u snimci na Novoj TV u večernjem terminu, a gledatelje će kroz borbe voditi dobro uhodani komentatorski dvojac Vlado Boban i Igor Pokrajac.

Hrvatski borac iz Clevelanda, Stipe Miočić, imat će priliku ispisati povijest. Ako pobijedi Francisa Ngannoua, brutalnog nokautera rodom iz Kameruna, neporaženog u UFC-u, postat će jedini teškaš koji je tri puta zaredom obranio naslov prvaka u toj kategoriji. No, posao mu neće biti lagan. Ngannou je brzorastuća zvijezda UFC-a, koji u njemu vidi priliku za proširenje tržišta (Afrika), ali i priliku da dobro zaradi. Njegov nokaut protiv Alistaira Overeema proglašen je najboljim u 2017. godini i jednim od najboljih u povijesti.

 

Uoči borbe godine, Ngannou je u ekskluzivnom intervjuu za Novu TV najavio kako mu treba samo jedan udarac da „završi Stipu“.
„Gledam na ovu borbu kao na borbu koja će završiti u dvije runde. Znamo da mi ne treba puno da završim borbu. Samo jedan dobar udarac, da ga povežem na vrijeme. Samo jedna šansa i završit ću ga“, rekao je Ngannou i dodao: „Čekat ću pravi trenutak i kakvu god mi šansu pruži, ja ću je iskoristiti i pobijediti. Njegova najveća kvaliteta je samopouzdanje i zato uvijek ide prema naprijed. Također je dobar hrvač, jako dobar hrvač. Bio je hrvač u srednjoj školi, a uz to je i dobar udarač. Ali, do sada se nikada nije borio s ovakvim udaračem kao što sam ja.“

Ukoliko Ngannou pobijedi, postat će prvi borac iz Afrike koji je postao UFC prvak. Do sada je u najpoznatijoj MMA organizaciji upisao šest pobjeda u isto toliko borbi. Jedini poraz doživio je još 2013. godine, kada ga je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Zoumana Cisse. Bilo je to u francuskoj organizaciji "100% Fight". Kladionice prednost daju upravo njemu, ponajviše iz razloga što je posljednju četvoricu boraca – Bojana Mihajlovića, Anthonyja Hamiltona, Andreja Arlovskog i Alistaira Overeema – riješio nokautom ili "submissionom". No, svi su oni podosta stariji od Miočića i imaju daleko više poraza u MMA-u od našeg borca. Hamilton ih ima 9, Arlovski 15, a Overeem čak 16. Miočić, za usporedbu, ima dva poraza, a jedini nokaut doživio je prije pet i pol godina, kada ga je tehničkim nokautom zaustavio nizozemski div Stefan Struve.

U drugoj po važnosti borbi večeri za pojas UFC prvaka u poluteškoj kategoriji ogledat će se branitelj naslova Daniel Cormier i izazivač Volkan Oezdemir, a u preostale tri borbe glavnog programa vidjet ćemo oglede Shanea Burgosa i Calvina Kattara, Francimara Barrosa i Giana Villantea, te Thomasa Almeide i Roba Fonta.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju