Gitaristica koja se odrekla svega kako bi ostvarila svoj san, vraća se kući izgladiti odnose s obitelji.

U komediji 'Rock kraljica' glavnu ulogu ima Meryl Streep koja glumi Ricky – gitaristicu koja ostvaruje svoj san o rokerskoj slavi, no mora se vratiti kući kako bi popravila odnose s obitelji, posebice s djecom koja je skoro ni ne poznaju. Uz nju, u filmu pojavljuje se Mamie Gummer, koja glumi njezinu kćerku, a ona je ujedno i prava kćerka Meryl Streep, Rick Springfield u ulozi Grega koji je zaljubljen u Ricky te Kevin Kline koji tumači ulogu Rickynog bivšeg supruga.


Film je okupio čak četvero dobitnika Oscara – redatelja Jonathana Demmea ('Kad jaganjci utihnu'), scenaristicu Diablo Cody ('Juno'), glumca Kevina Klinea ('Riba zvana Wanda') i neuništivu Meryl Streep. Klein i Meryl Streep zajedno su glumili i u filmu 'Sofijin izbor', a zanimljivo je da je upravo za ulogu u tom filmu Streep osvojila drugi Oscar za najbolju glavnu ulogu – tada je bila trudna s kćerkom Mammie koja u filmu 'Rock kraljica' glumi upravo kći Meryl i Kevina. Za ulogu u ovom filmu Meryl Streep naučila je svirati gitaru.



Jonathan Demme je reditelj filma poznat po klasicima poput ‘Filadelfija’, ‘Kad jaganjci utihnu’ i po priznatim filmovima poput ‘Voljena’, ‘Nešto divlje’.  Priča je nastala prema uzoru na život Diablo Codyeve punice koja je pjevala rock godinama

Komediju 'Rock kraljica' ne propustite pogledati u četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju