Mnogima je najomiljeniji specijalitet talijanske kuhinje upravo pizza!

Sanja na radost sve djece i odraslih priprema pizzu! Ovog će puta napraviti pizzu s buffalo mozzarellom od bivoljeg mlijeka.

Prvo treba zamijesiti tijesto za pizzu. U kvasac dodajte žlicu šećera i malo mlake vode kako bi se kvasac aktivirao i kako bi se tijesto diglo. Pripremite oko pola kilograma brašna koje ćete posoliti i zatim pomiješati suhe sastojke. Svemu dodajte i malo maslinova ulja. Kvasac dodajte u brašno i zamijesite tijesto. Potom ga prekrijte prozirnom folijom i pustite da odstoji 45 minuta do sat vremena.

Sanja je za umak koristila pelate od malih cherry rajčica. Pristisnite ih vilicom, posolite, dodajte origano i maslinovo ulje i umak je gotov.

Količina tijesta je dovoljna za dvije pizze pa ga prerežite napola te ostatak vratite u hladnjak. Tijesto razvaljajte, na njega stavite fini umak od rajčice i posložite mozzarellu od bivoljeg mlijeka.

Na pizzu dodajte crne masline i listiće svježeg bosiljka. Pizza ide u pećnicu na najjaču temperaturu od pet do deset minuta. Kada porumeni po rubu, gotova je.

 

Svoje nam ideje predlažite na kuhanjejein@novatv.hr. Sve što je Sanja kuhala ovog tjedna potražite na novatv.hr


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju