Film „Ledeni ubojica“ remake je istoimenog filma iz 1972. godine redatelja Charlesa Bronsona.

Arthur Bishop (Jason Statham) je stroj – elitni ubojica strogog reda, s jedinstvenim talentom za čisto uklanjanje meta. Taj posao zahtjeva profesionalno savršenstvo i potpunu nevezanost, a Bishop je u tome najbolji. Međutim, kada ubiju njegovog mentora i bliskog prijatelja Harryja (Donald Sutherland), Bishop je itekako vezan.Sam si nameće sljedeći zadatak – odgovorne za to ubojstvo želi vidjeti mrtve. Misija se zakomplicira kad Harryjev sin Steve (Ben Foster) dolazi s istim osvetničkim ciljem i naumom da izuči Bishopov zanat. Bishop je oduvijek djelovao sam, ali ne može okrenuti leđa Harryjevom sinu. Sistematičan ubojica uzima impulzivnog studenta pod svoje okrilje i smrtonosno mentorstvo je rođeno. U potrazi za konačnom metom, prijete im prijevare, a oni koji bi trebali riješiti probleme i sami postaju problem.

 

Film „Ledeni ubojica“ remake je istoimenog filma iz 1972. godine redatelja Charlesa Bronsona.

Glavna uloga u filmu pripala je Jasonu Stathamu, međutim on je tek treći glumac kojemu je ponuđena uloga Arthura Bishopa. Najprije je uloga ponuđena Michaelu Douglasu, a kada ju je on odbio glavna uloga i pozicija redatelja ponuđena je Sylvesteru Stalloneu. Tek nakon što je Stallone odbio, glavnu ulogu prihvatio je Jason Statham, a kao redatelj je odabran Simon West.

Kao i u većini drugih filmova u kojim se pojavljuje, Statham je i u filmu „Ledeni ubojica“ sam izvodio vratolomije. Scena u kojoj Statham i Ben Foster preskaču s jedne zgrade na drugu bila je posebno traumatična za Bena Fostera, s obzirom da se Foster boji visine. Nakon što je izdržao snimanje scene na visinama, Foster je nastradao snimajući scenu borbe s krupnim ubojicom kada je za vrijeme snimanja slomio ključnu kost.

Statham većinom glumi snažne likove koji ne vole otkrivati mnogo o sebi. To zapravo nije daleko od stvarnosti i onoga kakav je Jason Statham u privatnom životu. Naime, ne zna se koliko točno Statham ima godina. Jedni tvrde da je rođen 1968. godine, a drugi da je rođen 4 godine kasnije, odnosno 1972. godine. Sam Jason nikada nije htio priznati koje je godine uistinu rođen, već je samo rekao da se radi o 25. srpnju.

Zašto Jason Statham uživa snimati isključivo akcijske filmove doznajte u videu.

Napeti akcijski film 'Ledeni ubojica' ne propustite pratiti u petak u večernjem na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Nova TV.



 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju