Zaključak rasprave je kako objektivnost i sloboda može realizirati jedino istraživačkim novinarstvom, istinom i znanjem.

U Gradskoj knjižnici Vukovar u subotu, 19. listopada 2016. godine održani su 12. novinarsko-književnički susreti 'Grad - to ste Vi' .
Susret je utemeljen 2005. godine kao manifestacija koja će na najprimjereniji način sačuvati uspomenu na novinara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića, na sve žrtve Ovčare koja se dogodila 20. studenog 1991. godine.


U sklopu ovogodišnjeg programa 25. obljetnice organiziran je Okrugli stol Izazovi suvremenoga novinarstva u aktualnom društveno-političkom okruženju i u službi običnog čovjeka.

Ivana Petrović, Hloverka Novak-Sržić i Andrija Jarak raspravljali su o ključnim pitanjima novinarstva: slobodi, neovisnosti i objektivnosti novinarstva u društveno-političkim pitanjima. Zaključak je kako objektivnost i sloboda može realizirati jedino istraživačkim novinarstvom, istinom i znanjem.


Istaknuli su važnost Siniše Glavaševića kao utemeljitelja hrvatskog ratnog izvjestiteljstva.


Književnik i hrvatski branitelj Zoran Žmirić predstavio je svoju knjigu, antiratni roman Blockbuster uz moderatora, novinara Davora Mandića.


Gradska knjižnica Vukovar postavila je izložbu sastavljenu u četiri dijela: originalni primjerci faksmila Siniše Glavaševića poslani 1991. godine uredniku HRT-a Mladenu Kušecu, knjige iz fonda Zavičajne zbirke o Domovinskom ratu Gradske knjižnice Vukovar, službeni plakat Susreta, te razne predmete i fotografije koji dokumentiraju razdoblje okupacije grada Vukovara.


Programu se odazvalo više od stotinjak građana, hrvatskih branitelja, kulturnih djelatnika, predstavnika raznih udruga, ravnatelja škola u gradu Vukovaru i drugi.
 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju