Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

25 godina, gotovo 9 milijardi kuna, a jedna smo od samo tri zemlje Unije koje ne mogu ući u europsku mrežu, jer ne udovoljavaju tehničkim uvjetima. Riječ je o željeznici, gutaču proračuna s kojim država ne zna što bi. Restrukturiranje se svelo na otpuštanja, strategije razvoja nema, pa Informer propituje kakvo je stanje HŽ-a i ima li za njega budućnosti.

Od milijun 140 tisuća umirovljenika više od 95 tisuća prima prosječnu mirovinu od 232 kn. Njih oko 183 tisuća prima mjesečnu mirovinu manju od tisuću kuna. Postajemo masovno siromašni, no tema mirovinskoga sustava i sve većeg dijela stanovnika na rubu gladi vlasti nije zanimljiva, ali zato Informeru jest.



Vladajući nam pod nos već neko vrijeme guraju priču o euru, kao da ćemo u eurozonu ući za godinu-dvije. Bez obzira na to što nas od toga dijeli barem 7 godina, dio protivnika eura već sada upozorava kako će nam on donijeti više cijene. Informer donosi priču o iskustvima drugih i o tome što stvarno možemo očekivati.



Baš kao što je ograničila tarife telekom operatera Europska je komisija krenula u obračun s visinom naknada koje za prekogranična plaćanja ubiru banke. Rubrika Moj novac donosi priču o tome koliko će biti jeftinije slanje novca recimo iz zemalja u koje sele naša djeca. Promjene kreću od iduće godine.



Temeljna su porezna pravila – jednostavnost i postojanost. Naši su porezi sve samo ne jednostavni, a mijenjaju se češće od čarapa. Nije to problem samo poduzetnicima kojima je nemoguće planirati. Problem je to i za računovođe koji vode poslovne knjige svojih klijenata i koji moraju pohvatati sve promjene, a bude ih u prosjeku dvije na dan!



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 21. travnja na Novoj TV i nedjelju 22. travnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju