Maja: 'Osjećam se kao Tronoružica?'

Farma je danas izgledala kao pravi mravinjak. Došao je dan proslave i trenutak kada su farmeri svojim gostima održali priredbu koju su pripremali proteklih dana. „Evo danas su nam došli gosti iz Mađarske, Češke i Slovenije. Strašno sa ponosan na ove svoje farmere. I sam na sebe!“, zadovoljan je bio Joža. Prestavnici mađarskih, čeških i slovenskih nacionalnih manjina farmerima su predstavili svoje najpoznatije proizvode te krenuli u obilazak. Maja je bila zadužena za prezentaciju prerade lana. Otkrila je kako se posebno osjeća u nošnji. Osjeća li se Maja kao Trnoružica ili je upravo smislila neki novi lik iz bajke, pogledajte u videu: 



Majstor mlina Jurica pokazao je gostima kako se nekada proizvodilo brašno, a na tkalačkom stanu dočekala ih je Matea sa svojom prezentacijom izrade tepiha. Dijelove narodne nošnje na pozornici je gostima prezentirala Maja, a potom je krenula priredba farmera s pjesmama „Zvjezdice Danice“ i „Kolovođa“ popraćene plesom. „Dosta je silikona i komercijalnih stvari. Treba nam nešto ovakvo, normalno i prirodno. Narodno i tradicionalno!“, oduševljen je trgovački putnik. Nakon priredbe šefica kuhinje Anica upoznala je goste sa slijedovima tradicionalnih moslavačkih jela.



Nakon priredbe farmere i goste je dočekalo jedno lijepo iznenađenje. Na pozornicu se popela pjevačica Mia Dimšić i otpjevala svoje najpoznatije pjesme. „Konačno je sve onako kako treba biti. Sve smo odradili vrhunski.“, zadovoljno je zaključila Anica. Trudom i radom farmera zadovoljni su svi, a osobito gastronomkinja Ivanka, voditeljica KUD-a Sanja, mentor Joža i načelnik koji je obećao farmerima kako će im lijepa svota dukata sjesti na njihov račun, a svotu će farmeri znati tek u finalu.



Pogledajte najzanimljivije trenutke sa proslave: 

 

Hit show 'Farma' pratite u večernjem terminu na Novoj TV! Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr, a farmere možete gledati i 0-24 na OYO.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju