Prva utakmica Hrvatske protiv Walesa 25. ožujka!

Nova TV svojim gledateljima donosi prijenos kvalifikacija za EURO 2024, a prva utakmica je na rasporedu 25. ožujka od 20 sati na Novoj TV i gol.hr-u. Vatreni u prvom kolu dočekuju Wales, od kojeg u dosadašnja četiri susreta nikad nisu izgubili, a na startu natjecanja tri boda su jako bitna.

Tri mjeseca nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, hrvatska nogometna reprezentacija ponovno će se okupiti sljedeći tjedan. Pred Vatrenima je početak kvalifikacija za novo veliko natjecanje - EURO koji će se u ljeto 2024. održati u Njemačkoj. Izabranici Zlatka Dalića smješteni su u skupinu s Walesom, Turskom, Armenijom i Latvijom, a dvije najbolje reprezentacije izborit će plasman na EURO.

Velšane ćemo ugostiti 25. ožujka, a Hrvatski nogometni savez objavio je kako su ulaznice za utakmicu protiv Walesa rasprodane te će Vatrene na Poljudu bodriti preko 30 tisuća gledatelja. Za razliku od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. i EURO 2020., kada smo također bili u skupini s Velšanima, otočka reprezentacija ovoga puta neće u svom rosteru imati Garetha Balea. Najveći velški nogometaš svih vremena nakon nastupa na Mundijalu u Kataru završio je nogometnu karijeru. Nastup u Kataru bio je posljednji reprezentativni ples i za Dejana Lovrena. Iako je naš stoper nastavio karijeru u dresu Lyona, odlučio se oprostiti od reprezentacije.
Utakmica započinje u 20:45, a već od 20 sati na programu je studijska emisija pod uredničkom i voditeljskom palicom Saše Lugonjića. Uz stalnog stručnog komentatora Nove TV, Aljošu Vojnovića, u studiju će biti i bivši hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ.

''Vranješ je komentator britkog jezika, koji se ne libi vrlo otvoreno govoriti o situacijama koje vidi i primjećuje na terenu. Jako smo zadovoljni odabirom komentatora u našim specijalnim emisijama, jer svojim stručnim opservacijama svakako doprinose dodatnoj vrijednosti koju nudimo gledateljima Nove TV.'', poručio je urednik nogometnih projekata na Novoj TV, Saša Lugonjić.
Komentator prve utakmice u Splitu bit će Milan Stjelja, a prve reakcije izbornika Dalića i igrača gledateljima će donijeti Stipe Antonijević.

Ne propustite prvu utakmicu Hrvatske protiv Walesa 25. ožujka od 20 sati na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju