Milan Bandić okupio je partnere i želi biti premijer. Jedini je sudionik izbora koji je na pitanja iz naše aplikacije Gdje sam 2016. odgovarao ocjenama 1 ili 10 bez odstupanja.

Analiza njegovih ali i odgovora njegovih partnera poput Čačićevih reformista otkriva moguće planove i teme oko kojih se razilaze. DA ili NE! 0 ili 1, način je odgovaranja Milana Bandića kojim nije odstupio od svojeg uobičajenog nastupa i slanja poruka. Za njega postoji samo crno ili bijelo i nema kategorija odgovora koje su pokazale ostale stranke odgovarajući na pitanja u skladu s programskim smjernicama.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.


Prava istospolnih zajednica treba izjednačiti s pravima ostalih, poručuje Bandić. Pobačaj je područje također ocijenjeno desetkom te je osobno pravo i izbor. Prava branitelja ne bi definirao Ustavom odgovara Bandić i tim se odgovorima ideološki svrstao na stranu svoje bivše stranke SDP-a.

Oko ćiriličnih natpisa u Vukovaru Bandić se složio s HDZ-om. S natpisima, smatra, treba pričekati. Slaže se s tim njegov partner Ljubo Jurčić iz Novoga vala, ali ne i reformist Radimir Čačić koji ne bi odgađao postavljanje ćiriličnih natpisa u Vukovaru. (10/10/3)

S HDZ-om Bandić dijeli stav i oko gospodarskih tema. Smanjivanje PDV-a u iduće dvije godine podržava gradonačelnik grada s najvišim prirezom. Slaže se i s obećanjem o 1.000 eura za novorođene bebe.
Bandić odskače u nekim stavovima od velikih stranaka. Podjelu Hrvatske na pet regija potpuno podržava, kao što misli da je potrebno ukinuti neke općine. Za razliku od SDP-a i HDZ-a, Bandić smatra da Hrvatska ne treba žuriti s ulaskom u Schengen.



Zanimljivo je kako gradonačelnik Zagreba koji u kampanji obećava oprost duga, besplatne udžbenike, pomoć potrebitima, odgovara na tvrdnju da prijevoz u školu za srednjoškolce mora biti svima besplatan, neovisno o imovinskom cenzusu. Ocjenom 1, kaže NE. Pritom potpuno drugačije misli njegov partner reformist Radimir Čačić. (1/10)

Suprotno dvojac misli i o porezu na imovinu, Bandić smatra da ga ne treba uvoditi dok je Čačić za uvođenje poreza na imovinu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju