Nastavak priče o životima dvojice vampira kojima je glavna opsesija jedna prelijepa djevojka.

(The Vampire Diaries), 2011.
dramska serija, 3. sezona
Warner Bros.

Izvršni producenti: Kevin Williamson (Dawson's Creek, Vrisak), Julie Plec, Leslie Morgenstein (Tračerica), Bob Levy

Nastavak priče o životima dvojice vampira kojima je glavna opsesija jedna prelijepa djevojka. U novim nastavcima popularne serije nastavljamo pratiti sve omiljene likove serije izuzev Jenne Sommers koja je ubijena u drugoj sezoni.

U prošloj sezoni pojava osvetoljubive Katherine Pierce unijela je pomutnju u ljubavni trokut između Stefana, Elene i Damona, a ostali stanovnici Mystic Fallasa morali su izabrati stranu jer su postali žrtve nove vrste opasnosti. Stefan i Damon morali su se suočiti sa svojim najvećim izazovom – dolascima dvojice originalnih vampira, Elijaha i Klausa.

Treća sezona serije ‘’Vampirski dnevnici’’u fokus stavlja Klausa, njegov odnos s obitelji te saznajemo nešto više o njegovoj pravoj obitelji i porijeklu.

Svi se likovi bore uporno da bi Klausa i ostale originalne vampire ubili, ali uspore se saznavši da ubijanjem originalnog vampira, ubijaš cijelo njegovo stablo pretvaranja.

Klaus je fokusiran posebno na Stefana, te na razbijanje prokletstva ‘Sunca i Mjeseca’’ tako što će žrtvovati Elenu. Klaus ne posustaje od svoje misije bez obzira na kakvu se akciju odlučila braća Stefan i Damon te dokazuje kako je on najmoćniji vampir koji postoji.

Nakon što saznamo Klausove motive zašto želi Stefana na svojoj strani, saznajemo više i o njegovoj originalnoj obitelji. I kako Stefan sve više zalazi na mračnu stranu, Damon i Elena se bore s krivnjom zbog njihove sve snažnije povezanosti čak i za vrijeme kada nastoje vratiti Stefana s ruba ponora. Uz sve to, duhovi iz Jeremyjeve prošlosti donose snažnu poruku, a uvelike utječu i na njegov odnos s Bonnie. Caroline i Tyler postaju sve bliskiji, no istovremeno izbija rat između njihovih obitelji.

U prvom nastavku treće sezone, na Elenin 18. rođendan, Caroline Forbes zauzeta je planiranjem zabave, ali Elena je usredotočena na tragove koji bi joj pomogli dokučiti gdje je Stefan. I Damon traži Stefana, ali pokušava i zaštititi Elenu te je spriječiti da učini nešto čime bi privukla Klausovu pozornost. U međuvremenu, Klaus i Stefan zauzeti su traganjem za vukodlakom po imenu Ray Sutton. Jeremy Gilbert radi u Mystic Grillu s Mattom Donovanom te pokušava doznati zašto mu se neprestano ukazuju duhovi Vicki i Anne nakon što ga je u život vratila magija Bonnie Bennett. U međuvremenu, Alaric se trudi zaštititi Elenu i Jeremyja dok se bori s tugom zbog Jennine smrti, a Caroline i Tyler Lockwood suočit će se s novim i neočekivanim izazovom.

Serija je snimana prema seriji romana 'The Vampire Diaries' L. J.-a Smitha na lokacijama u Atlanti. Osvojila je nagradu People's Choice i šest nagrada Teen Choice. Vrlo brzo je stekla popularnost i kultni status među mlađima generacijama. Kada je televizijska mreža CW prikazala prvu epizodu serije u rujnu 2009., pilot epizoda je zabilježila najveću gledanost mreže još od 2006. Zbog visoke gledanosti uskoro je snimljena i druga sezona, a za sada je ukupno snimljeno pet sezona serije.
Serija 'Vampirski dnevnici' nagrađena je 2011. nagradom Teen Choice.

Originalnu glazbu u seriji potpisuje Michael Suby zadužen i za glazbenu podlogu u seriji 'Slatke male lažljivice', a izdan je i uspješni soundtrack 'The Vampire Diaries'. Uz neizbježne sličnosti sve popularnijih vampirskih tema, kritičari seriju ocjenjuju mnogo boljom od filmova Sumrak sage koji su snimljeni nakon izdanja romana 'Vampirski dnevnici'.

O GLUMCIMA:

NINA DOBREV (Elena Gilbert)
Nina je rođena Bugarka, no s dvije godine odselila je s obitelji u Kanadu i odrasla u Torontu. Glumica je nedavno dovršila snimanje fima 'Arena' sa Samuelom Jacksonom. Ranije je glumila u naslovima 'Chloe', 'Fugitive Pieces', 'Away From Her' i 'The Poet'. Na televiziji je glumila u serijama 'De Grassi: The Next Generation' i MTV-jevom 'The American Mall' te ostvarila epizodnu ulogu u '11. satu'. Pojavila se i u televizijskim filmovima 'Never Cry Werewolf' i 'Too Young to Marry'.

PAUL WESLEY (Stefan Salvatore)
Wesley je na velikom platnu nedavno glumio u filmu 'Beneath the Blue', a oženio je dugogodišnju djevojku Torrey DeVitto. Ranije ga se moglo vidjeti u filmovima 'Killer Movie', 'Peaceful Warrior' i 'Roll Bounce'.
Glumio je u četverodjelnoj mini seriji 'Fallen', a epizodne uloge odigrao je u serijama '24', 'Everwood', 'American Dreams' i '8 Simple Rules'. Za ulogu u 'Vampirskim dnevnicima' nagrađen je s tri nagrade Teen Choice.

IAN SOMERHALDER (Damon Salvatore)
Hrvatskoj publici Ian je najpoznatiji po ulozi Boonea u izvrsnoj seriji 'Lost' koja se prikazivala na Novoj TV. Za tu je ulogu osvojio i nagradu SAG 2005. godine, a 2010. osvojio je nagrade Teen Choice za ulogu Damona u 'Vampirskim dnevnicima' dok je njegov glumački debi zaslužio nagradu Young Hollywood 2002. godine. Glumio je u filmovima 'How to Make Love to a Woman', 'Turnir smrti', 'Wake', 'Lost Samaritan' i dr. Ostvario je uloge i u kazalištu u off-Broadway predstavama 'Dog Sees God' i 'Peanuts'. Uz 'Lost' na televiziji je glumio i u mini seriji 'Marco Polo' te ostvario epizodne uloge u serijama 'CSI', 'Zakon i red' i 'Smallville'.

STEVEN R. McQUEEN (Jeremy Gilbert)
Unuk Stevea MqQueena, iako mlad ima već impresivnu listu uloga na televiziji. Uz 'Everwood' i 'Minutemen', pojavio se i u 'CSI-u' i 'Zakonu brojeva'. Na velikom platnu igrao je u filmu 'Club Soda' za koji je osvojio nagradu Beverly Hills Film Festival Audience. Uz glumu bavi se i borilačkim sportovima, hokejem i jahanjem.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju