Nakon izazovnih i uzbudljivih 20 epizoda, Zvjezdana je svoje kuhanje u showu privela kraju. Treći Stres test po redu ipak joj nije donio sreću, no natjecanje je ipak napustila s osmjehom na licu.

Nakon izazovnih i uzbudljivih 20 epizoda, Zvjezdana je svoje kuhanje u showu privela kraju. Treći Stres test po redu ipak joj nije donio sreću, no natjecanje je ipak napustila s osmjehom na licu.
Tvoja jela su uglavnom jako razigrana, jako su fantaziozna i to je možda ono najljepše u svemu tome. S vremenom su tvoji tehnički limiti došli do izražaja i u ovome trenutku možda si onako tehnički najmanje nadarena, ali to ne znači da nisi dobra kuharica i da s tobom nismo više puta uživali u tvojoj kuhinji. Nastavi tako.“ poručio joj je Andrej. Radovan je nadodao: „Ja sam ti nekoliko puta rekao kako zapravo sama sebi postavljaš zamke i prepreke. Živiš na dosta artikuliranom gastronomskom prostoru, grafička si dizajnerica, ja bi na tvom mjestu počeo pisati ime svog restorana. Ja ti to želim!“



Iako je željela doći do finala, taj san ipak nije ostvarila, no sa stečenim znanjem Zvjezdana odlazi kući zadovoljna te dodaje: „Jako sam uživala u MasterChefu, stvarno mislim da sam puno naučila, ne samo o kuhanju, već i o sebi, načinu nošenja s kritikama i sa dobrim sudovima, puno sam ljudi upoznala i baš je prepredobro iskustvo“.

U ovoj epizodi kandidate je dočekao Test kreativnosti, a Iva kao pobjednica iz emisije u petak birala je glavnu namirnicu, i između pačjih prsa, kovača i brbavice, Iva je kao prava Makaranka odabrala pačja prsa.

Komentari na kušanju su bili raznoliki. Ivina patka bila je sjajno pečena, koža hrskava i jelo je ispalo ukusno. Pitali su ju za ime jela, ali nije baš imala inspiracije pa joj je Dino rekao da je problem u smišljanju ideje, a ne imena. Zvjezdanina kombinacija ananas-cikla-patka je ispala malo prekiselo, a Andrej joj je poručio: „Ovo je sve skupa malo prekiselo. Između ostalog, ti ćeš izgoriti u toj fusion priči. Počni slagati jela koja imaju jasnu referencu na teritorij s kojeg dolaze“. Ona je objasnila da je bojala ciklom ananas pa je Dino htio znati zašto je to radila – njen odgovor je bio da je htjela element neočekivanosti. Radovan je zaključio da to nije njegov „cup of tea“.



Elena je servirala lijep tanjur, ali joj je patka bila malo prepečena i najveći problem je bio nedostatak umaka. Andrej joj je poručio da malo fali da bude jako uspješno jelo, a Radovan je kazao: „To je jako lijep likovni tanjur!“ Ante je svoje jelo nazvao „uličnom patkom“. Žiriju se posebno svidjela prezentacija na dasci a Radovan mu je poručio: „Ante ja te volim – kao kuhara!“ Robertovim jelom žiri nije bio pretjerano zadovoljan, a Andrej mu je poručio: „Izgledaš da znaš što radiš, u kuhinji vladaš namirnicom, pripremom, napraviš dobra jela, više puta si bio najbolji kuhar, a svako toliko se izgubiš.“

Zadovoljni smo vašim kuhanjem. Niste napravili kardinalne greške. Od prvog dana vam govorimo o nijansama. Možda ste to do sada doživljavali kao frazu, međutim sada stvarno presuđuju nijanse. Svima vam čestitam na današnjem kuhanju.“ Osvrnuo se Radovan na kuhanje kandidata u prvom izazovu. Dino je zaključio kako nije bilo brutalno uništenih pačjih prsa i da su sada konačno na razini koja priliči ovoj fazi natjecanja. Ipak, najlošijima su proglašena jela Elene, Roberta i Zvjezdane koji nastavili s kuhanjem u Stres testu.

U Stres testu ih je dočekalo zvono ispod kojeg je bila – zdjelica carnaroli riže, a zadatak je bio napraviti rižoto. Najmanje uspješna bila je Zvjezdana, koja je nakon što se oprostila od žirija i kandidata izašla iz MasterChef kuhinje.

Zvjezdaninim izlaskom iz MasterChefa, u najpoznatijoj kuhinji na svijetu ostalo je samo četiri natjecatelja. Vrijeme je da se naoštre noževi, jer najboljeg od titule trećeg hrvatskog MasterChefa dijele samo tri epizode.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju