Dobili smo četvero najboljih kuhara amatera, a Robert, Elena, Iva, i Ante junački su se borili dva mjeseca kako bi doživjeli ovaj trenutak.

Dobili smo četvero najboljih kuhara amatera, a Robert, Elena, Iva, i Ante junački su se borili dva mjeseca kako bi doživjeli ovaj trenutak. Sada je pred njima jedinstvena prilika za osvajanjem titule trećeg hrvatskog MasterChefa. „TOP 4. Evo, taj dan je došao!“ kazat će Ante prije ulaska u kuhinju u sljedećoj epizodi. No, ovoga petka jedan kandidat neće izaći van, već će onaj najbolji zavrijediti direktan prolazak u veliko finale kojeg gledatelji imaju priliku pogledati u petak 5.lipnja.



Kako bi zaslužili svoju ulaznicu za finale, kandidati će se morati koncentrirati i sve ono što su do sada naučili u MasterChefu pokazati na jednom tanjuru. Kuhanje ovaj put uključivat će 'Jelo mog zavičaja', a od kandidata će se zahtijevati da naprave tanjur koji će predstavljati kraj odakle potječu, ali s osobnim dodirom. U svom prvom kuhanju u MasterChefu kada je show tek započinjao kandidati su kroz jelo predstavljali sebe, dok će sada predstaviti mjesto odakle potječu, a što će žiriju biti važno, reći će im Andrej: „Važno je da se iz vašeg jela da naslutiti vaš napredak! Iz vašeg jela moramo iščitati određenu ideju, u ovom slučaju, ideju o vašem podrijetlu.“

Kako to u Splitu se kaže, ja sam Vlajina, Prominka, i više me strah da ne filam radi svojih doma, radi tate, nego radi ovoga ovdje. Užasan mi je sad ovo presing.“ komentirat će Elena.
Osim maštovitih kombinacija, zamamnih okusa, impresivne prezentacije Radovan će nadodati kako očekuju u ovom izazovu i „poticajna imena jela“. „Nemam pojma koje bi ime dala jelu, jer općenito nisam s tim izmišljanjem imena, ne ide mi baš dobro.“ kazat će Elena, a hoće li uspjeti svoje jelo povezati s nazivom, doznat ćemo u petak.

Kandidati će u dućanu imati neograničen broj namirnica, ali ograničeno vrijeme. „Činjenica da imam neograničen broj namirnica je takvo olakšanje, tako da ovoga puta sam grabila sve što sam mogla!“ kazat će Iva, a jednako oduševljena bit će i Elena: „Napokon! Mogu uzeti sve i uzela sam sve!“Natjecatelji će za kuhanje imati jedan sat i 30 minuta, no prije nego li se prihvate lonaca i kuhače, Dino će im dati posljednje upute. „Koristite suvremene tehnike, koje vam omogućavaju da bolje tretirate namirnice. Tradicionalne tehnike često uključuju prekuhavanje povrća i takve stvari. Nemojte to raditi, nego pazite na to da ipak napravite suvremeno tradicionalno jelo.“

Spremna sam za skuhati svoje najbolje jelo u MasterChefu!“ kazat će Elena, a hoće li to biti uistinu njezino najbolje jelo, ne propustite doznati u petak od 21 sat na Novoj TV kada ćemo saznati tko je prvi finalist MasterChefa.


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju