Radovan: „Gajim velike simpatije prema tebi Ivana, kao kuharicom! Vrlo lako ako to želiš, možeš postati ako ne kraljica, onda princeza cijelog kaštelanskog zaleđa, Trogira i Splita!“

Iva je već u par navrata pokazala kako i u najtežim situacijama zna izvući najbolje. Kada je u 14. epizodi u dućanu zaboravila uzeti glavnu namirnicu – bijelu čokoladu, Iva je zasukala rukave i napravila zamjenu za nju, a sada je u izazovu dvostruke Kutije iznenađenja Iva zaboravila tanjur, što je nije spriječilo da svojom maštovitošću zadivi žiri i izađe iz izazova kao pobjednica Kutije iznenađenja. „Ti si svjesna da je tebi pomoglo ustvari to što nemaš tanjura? Jasno da bi ovo jelo na tanjuru izgledalo skroz glupo. Lijepo i jednostavno, to je dobar način razmišljanja!“ - kazao joj je Dino nakon što im je svoje jelo poslužila u loncu, a Radovan se na Dinov komentar nadovezao: „Iva, molim te, ako ćeš dalje uvijek tako kuhati, uvijek nam donesi u tečici!“



Kuhanjem u prvom izazovu žiri nije bio pretjerano oduševljen. Radovan ga je ocijenio od jedan do deset – ispod pet te zaključio: „Opet imamo onu našu krivulju koja je išla u udoline!“, dok je Dina posebno brinuo nedostatak vizije kod kandidata: „Ono što me najviše muči jest da opet nemate viziju, nemate put kojim trebate ići, radite stihijski!“ dodao je. Da se lagano bliži kraj natjecanja, svjesni su i kandidati. „Općenito smo se već svi malo stisli od straha jer smo sad u zadnjim rundama borbe, malo smo se možda istrošili!“ - kazala je Elena.



Zanimljivo je kako se većina kandidata koristila istom tehnikom za obradu ribe – poeliranjem. Među njima bio je i Robert, a Dino je u njegovom jelu ponovno pronašao kost, no ovoga puta odlučio ju je zanemariti. Ante se ovoga puta nije proslavio – Andrej mu je rekao kako ide iz jako dobrog u jako loše jer je jelo i gorko i preslano, a osim toga i on je poelirao ribu. Napravio je puno malih grešaka i nije ostvario potencijal svog jela. „Može se vrlo lako dogoditi da završim tamo gdje još nisam nikad bio, u Stres testu. Moguće, svakako je moguće i možda mogućnije nego ikad!“ zaključio je Ante nakon komentara žirija. Ivana je također poelirala trlju, ali joj je ispala suha.



Također je napravila grešku kad je stavila kiselinu na toplo povrće pa joj je mišanca posivila i izgledala prekuhano, a nije bila. „Za doma možeš radit što god hoćeš, ali nekome ovako servirati sivo-zeleno povrće, nije fora!“ - poručio joj je Dino. Na kušanju Eleninog jela u mišljenjima su se sukobili Dino i Andrej. Dok se Andreju svidjelo ono što im je Elena dostavila, Dinu je to bio „đumbus“. Ni Zvjezdanino jelo nije se svidjelo žiriju, a Andrej je zaključio: „Ovo je strašno gorko. Možda ima terapijske učinke na bubrege i jetru!“

Natjecateljica koja se nije uspjela plasirati u TOP 5 kuhara amatera je Ivana. Greške u prvom izazovu skupo su je stajale, a u Stres testu se borila s Antom i Zvjezdanom u kojem im je zadatak bio napraviti domaći snack od krumpira i dva umaka unutar 30 minuta. Iako su izgledali fokusirano i kao da znaju što rade, žiri nije bio oduševljen nakon obilaska jer su mislili da će većina zalogaja biti sirova. Uz sve nedostatke, jela su proglašena dosta uspješnima, a najboljim je proglašen Antin snack, dok je za Ivanu ovo bilo posljednje kuhanje u MasterChefu. „Ono čime sam zapravo jako zadovoljan je da otkad si ušla u ovu kuhinju, ti si puno bolji kuhar od onog što si bila. Tvoja jela su bolja, bolje izgledaju i ukusnija su. Ja se nadam da će tako i ostati.“ poručio joj je Andrej a Dino se zahvalio na njezinom sudjelovanju u showu: „Ivana, hvala ti što si učestvovala, ja vjerujem da ti je ovo otvorilo neke vidike i pojasnilo neke tehnike koje će ti sigurno biti korisne u budućnosti. Od srca ti hvala što si bila ovdje s nama.

„Kada bih se mogla vratiti unatrag ne bih ništa promijenila. Ostala bih ja i radila bih ono što sam radila, kako sam radila i to je to! Moram reći da sam ponosna; dogurati ovdje u top 6 je više nego što sam mislila. Definitivno se vraćam doma dignute glave!“ osvrnula se i Ivana na svoje iskustvo u showu.



Za kraj, obratio joj se i Radovan: „Gajim velike simpatije prema tebi Ivana, kao kuharici! Vrlo lako ako to želiš, možeš postati ako ne kraljica, onda princeza cijelog kaštelanskog zaleđa, Trogira i Splita!

Utrka za pobjedom postaje sve tjesnija, a tko će sljedeći napustiti show doznajte već u nedjelju od 22 sata na Novoj TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju