'Hrana je oduvijek igrala važnu ulogu u procesu umjetničkog stvaranja, a danas je pripremanje hrane svojevrsna umjetnost' uvodne su Lukine riječi osme emisije u kojem će se njegovi recepti što imenom, što namirnicama 'oslanjati' na slikarstvo, glazbu i film.

Sve o emisiji Pun p'jat saznajte na službenoj stranici!

'Hrana je oduvijek igrala važnu ulogu u procesu umjetničkog stvaranja, a danas je pripremanje hrane svojevrsna umjetnost' uvodne su Lukine riječi osme emisije u kojem će se njegovi recepti što imenom, što namirnicama 'oslanjati' na slikarstvo, glazbu i film. Slika Eduarda Maneta 'Doručak na travi' inspirirala ga je za zanimljivu kombinaciju polpete od quinoe i brokule s pečenim jajetom u kruhu, te namazom od slanutka a sve servirano na podlozi od raznih salata. Svi pamtimo Oliverovu legendarnu pjesmu 'Nadalinu' a kako je Luka ovaj put jaja zamutio, ''dal u ritko ili ugusto'' za španjolsku tortilju, te za što ga je inspirirala serija 'Twin Peaks' možete otkriti i sami ovoga četvrtka. Emisija također donosi dva zanimljiva priloga o umjetnicima svog zanata i to o uredniku i fotografu nagrađivanog gastronomskog časopisa 'Iće & piće' Damiru Fabijaniću, te o gastronomskoj avanturistici, food i product stilistici Jeleni Nikolić, idejnom začetnicom sada već kultnog Malog placa, mjesečnim događanjem u centru Zagreba gdje se susreću ljudi koji šire znanje, proizvode i ljubav prema prirodi i organskom uzgoju hrane.

Ne propustite osmi nastavak kulinarsko zabavnog showa Pun P'jat u četvrtak od 18.25 sati na Novoj TV!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju