Dan je berbe zelenog peluda, ali Maja i Pavo pogreškom su uspavali cijelu košnicu. Sada sve svoje prijatelje moraju zamoliti da im pomognu u berbi slaka, cvijeta koji cvjeta samo jedan dan u godinu.

9.ep, 12.ep - 24. prosinca

Dan je berbe zelenog peluda, ali Maja i Pavo pogreškom su uspavali cijelu košnicu. Sada sve svoje prijatelje moraju zamoliti da im pomognu u berbi slaka, cvijeta koji cvjeta samo jedan dan u godinu. Maja ima problema u učenju pčelinjeg plesa, koji je vrlo koristan za kretanje u pravome smjeru. Flip će joj pokušati pomoći i zahvaljujući njegovoj poduci, Maja će uspjeti pokazati glavnoj pčeli radilici novo polje cvijeća koje će im pomoći da nahrane novu generaciju larvi.

15-16.ep - 25. prosinca

Maja je slučajno Bibi smočila krila. Ona je izgubila dio svojeg peluda i ne može više letjeti. Maja mora pronaći rješenje i pomoći joj: bliži se veliki bal leptira... Matica je nakratko odlučila napustiti košnicu. Susreće Maju koja će joj pokazati mnoštvo lijepih stvari. No u međuvremenu pčele shvate da je Matica nestala i počnu paničariti.

24-25ep - 26. prosinca

Maja se igra s malim vatrenim opančarima. Uskoro uviđa da su sami i pokuša naći njihovu majku. Nalazi je u očaju: kad ne pronađe za svoje mališane, oni pobjegnu! Ne znajući, Pavo pojede Kraljičinu tortu. Zajedno s Majom, pokušava otkriti recept i napraviti novu tortu prije nego što svi u košnici otkriju da je torta nestala.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju