Prvi Celebrity MasterChef počinje u petak i Vas sigurno zanima tko će nam kuhati ovog proljeća. Obavezno provjerite tko su kandidati za ovu laskavu titulu i odaberite svog favorita!

ALKA VUICA, kantautorica
Preferira mediteransku kuhinju. Najradije kuha istarska i talijanska jela. Nakon njih dvoje slijedi bosanska kuhinja koju jako voli. Njeni specijaliteti su rižota i razne slane pite. Slatko rijetko priprema, a uglavnom se radi o tiramisuu, palačinkama i laganim tortama. Najradije kuha svom sinu, obožavatelju njene kuhinje, kojem kuha svaki dan.

ANĐA MARIĆ, umjetnica
Jako voli kuhati, svidjelo joj se od malena kada je pomagala mami i baki, ali ozbiljno se posvetila kulinarstvu kada se udala i dobila dijete, onda je počela kuhati s posebnim užitkom. Danas spravlja sve i svašta ali njen su adut glavna jela.

ANTONIJA ŠOLA, pjevačica
Antonija ne kuha iz potrebe, već iz čiste ljubavi. Kuhanje je vrijeme za nju, kroz kuhanje meditira i opušta se. Ozbiljnije je počela kuhati u ranim dvadesetima. Od onda, kada god ima slobodan dan, uživa ga provesti za štednjakom. Voli egzotične začine, indijsku hranu i jela od povrće. Posebnu pažnju pridaje namirnicama, super je što njena mama ima vrt, pa tako imaju vlastito povrće koje Antonija obožava spremati na razne načine.

EMILIJA KOKIĆ, pjevačica
Emilija preferira mediteransku i tajlandsku kuhinju. Obožava kuhati sva jela, nema nešto posebno što bi istakla, naprosto obožava kuhati. Preferira slano. Najradije kuha suprugu i prijateljima. Posebno voli kuhati gurmanima i uvijek je otvorena za kritike, dapače voli ih jer joj pomažu da uvijek bude bolja. Sama je naučila kuhati, proučavala je različite kuharice i sama eksperimentirala i kombinirala kuhinju iz različitih dijelova svijeta. Stvara nešto svoje, posebno uživa u različitim kombinacijama. Kuha po raspoloženju, odnosno što je veseli taj dan.

FILIP ŠOVAGOVIĆ, glumac i multimedijalni umjetnik
Najviše voli kuhati juhu od teleće koljenice, uvijek skuha čim više da ima za okrjepu za one koji 'nalete' do njega. Voli kombinaciju dalmatinske i slavonske kuhinje, a njegov je specijalitet je crno- bijeli rižoto. Naučila ga je kuhati baka iz Splita.

IRINA ČULINOVIĆ, radijska voditeljica i urednica portala
Irinin najbolji prijatelj je wok u kojem spravlja sve što u njega stane i pravi je majstor u tome. Obožava povrće i voće. Preferira azijsku i mediteransku kuhinju. Vjeruje da je za spremanje dobrog ručka dovoljno imati maslinovo ulje i češnjak. S obzirom da je ljubav prema kuhanju naslijedila od majke koja je zadnji put kuhala 1975. i oca koji je vješt u otvaranju konzervi, nameće se da je kuhanje zavoljela iz puke nužde.

IGOR MEŠIN, glumac, redatelj i voditelj
Igor preferira domaću kuhinju. Voli kuhinju svih hrvatskih regija: od dalmatinske do slavonske. Nema omiljeno jelo, već voli sve pripremati: ponajviše slano, ali ni slatko mu nije strano. Ne pamti kad je točno naučio kuhati, naučio je to kroz život, a danas kuha skoro svaki dan.

IVICA SKOKO, modni dizajner
Najviše voli mediteransku kuhinju. Najradije kuha ribu i povrće. Naučio je kuhati još u osnovnoj školi, od odličnih kuharica: mame i bake. U restoranima ili kada je u gostima uvijek pita za recept jela i zanima se za namirnice i samu izvedbu. Voli raditi večere za prijatelje, tako da prije izlaska svi dođu k njemu na finu klopu.

IVANA HUSAR MLINAC, pjevačica
Počela je kuhati s 23 godine, prije toga je mama bila apsolutna vladarica kuhinje prema kojoj Ivana do tada nije gajila nikakav interes. Prva uspješnica za štednjakom bili su muffini, zbog kojih je stekla golemu sklonost prijatelja koji su se pozivali u goste svakodnevno. Danas voli spremati raznovrsnu hranu, jako joj je važna kvaliteta namirnice. Što god joj dođe pod ruke kreativno i ambiciozno priprema prijateljima, a obitelji što jednostavnije jer su tada mjerila prema kuhinjama vrtića i škole.

LUKA NIŽETIĆ, pjevač
Obožava ribu i sve što je iz mora, ali i pite, soparnik, njoke, krumpiruše. Nema neko jelo koje mu je najdraže kuhati, što kuha ovisi o tom danu i raspoloženju. Najdraže mu je od 'ničega napraviti nešto': kada ima malo namirnica i k tome nespojivih, a uspije napraviti ukusno jelo. Preferira slano. Ljubav prema kuhanju naslijedio je od majke koja je majstor u kuhinji. Kaže da je uvijek bila par koraka ispred drugih mama, spaja nespojivo. Počeo je kuhati samo iz čiste ljubavi. Najradije kuha kako bi iznenadio prijatelje. Kuha svaki dan, osim kada je baš u velikoj gužvi radi poslovnih obveza.

MARIO VALENTIĆ, osobni trener
Odmalena je volio pomagati mami u pripremi kolača, a unazad deset godina posvetio se kuhanju i naučio štošta o spravljanju zdrave hrane. Najviše voli mediteransku i makrobiotičku kuhinju, a njegovi specijaliteti su „leća na fino“ i zdravi sportski kolači s proteinima.

NADA ROCCO, glumica
Nada preferira sirova jela, zbog toga što su zdrava, živa i najbolje hrane naše žive stanice, kako kaže. Zahvaljujući sirovoj hrani izliječila je osteoporozu, popravila krvnu sliku te o tome napisala knjigu ´Moje sirove strasti'. Ozbiljno je počela kuhati kada se udala i doselila k suprugovoj obitelji. Svekrva je bila njen prvi instruktor, a prva lekcija bila je priprema šalše.

NIKŠA KUŠELJ, glumac i glazbenik
Preferira mediteransku kuhinju s izletima na kontinent. Što najradije kuha ovisi sezoni. Voli pripremati sezonska jela, npr. šparoge u proljeće. No što će kuhati uvelike ovisi o tome za koga pripremi jelo. Voli kuhati dragim ljudima, prijateljima, obiteli, djevojci. Obožava sol i cvijet soli, to mu je zaštitni znak. Naime, izdao je zbirku pjesama - Fleur de sel te nosač zvuka Berači soli.

NIVES ZELJKOVIĆ, spisateljica i pjevačica
Obožava spremati kolače jer ih obožava i jesti. Prvo jelo je spremila s 11 godina, bile su to knedle s čokoladom. Od tada je počela velika ljubav prema kuhanju. Danas kuha sve i svašta, ponajviše za obitelj. Kuha ovisno o raspoloženju i uživa u tome.

RANKO ZIDARIĆ, glumac
Omiljeno jelo Ranka Zidarića su školjke na sve moguće načine. Preferira jednostavnu kuhinju bez puno filozofije i termičke obrade, kakva je mediteranska kuhinja. Kuhanju se posvetio kada je počeo živjeti sam i voditi samostalan život. Danas najradije kuha svojoj djeci.

SANJA VEJNOVIĆ, glumica
Počela je kuhati s dvadesetak godina. Osnove je naučila od mame, a kasnije je kulinarsko znanje razvijala zahvaljujući razmjeni recepata i iskustava s prijateljicama te čitajući razne kuharice. Preferira francusku i talijansku kuhinju, odnosno njihovu kombinaciju. Najviše voli pripremati kolače. Voli kuhati za ljude koje voli, onda kuha s posebnom ljubavlju i užitkom.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju