Može li Elena kuhati jednom rukom?

Finale najpopularnijeg kulinarskog showa je pred vratima, a već nakon emisije u petak, znat ćemo tko će biti prvi finalist. Naime, ovoga petka nema eliminacija, već će najbolje jelo biti nagrađeno direktnim ulaskom u finale.

Za razliku, od prethodnih emisija, ovoga petka kandidate neće dočekati ni kutije na radnim površinama niti biranje glavne namirnice, već će za zadatak imati predstaviti svoje porijeklo kroz svoje jelo na tanjuru s temom 'Jelo mog zavičaja', a u dućanu će imati svu slobodu, pa će tako unutar pet minuta moći uzeti neograničen broj namirnica. „Izgleda da je danas stvarno dan za biti kreativan, i to je super!“ kazat će Ante, dok će Iva prije odlaska u dućan po namirnice prokomentirati: „Jelo moga zavičaja je more, more, nešto s ribom.



Iako će u petak kandidati biti pošteđeni eliminacije, njihovo kuhanje neće biti nimalo lako. Od 1700 prijavljenih, ostalo je samo njih četvero i sada kada kuhaju za ekspresan prolazak u finale, morat će ujediniti sve svoje napore i pokazati što su u MasterChef kuhinji sve naučili. „Razmislite što ste do sada griješili i nemojte to ponoviti!“ dat će im Radovan kratku uputu kako bi se što bolje fokusirali na jelo koje će prezentirati žiriju.

No, pod velikom napetošću i pritiskom da jelo bude gotovo unutar predviđenog roka, a time i da bude uspješno, dogodit će se jedna nepredviđena situacija – Elena će se gadno porezati.
Vjerojatno sam bila odlutala u tom trenutku, kao što ću dalje raditi, da li mi je to dobro, tko zna o čemu sam ja više mislila.“ kazat će Elena.

Prvi koji će shvatiti ozbiljnost situacije i priskočiti u pomoć bit će Robert koji će kazati: „Dobro se zarezala i iskreno nije lijepo niti vidjeti, a kamo li da ti se to dogodi, a trebaš pomoći!
Zbog ove nesreće Elena će se uvjeriti kako i samo mali trenutak nepažnje može biti koban. „Hvala Robertu što je tako skočio, onako očinski. Privremeno smo zavezali taj prst da ne krvari dodatno, da se ne moči i da mogu nastaviti kuhati bez nekakvih smetnji i čim skuham, jurim na šivanje!“ kazat će Elena, a hoće li uspjeti izdržati do kraja kuhanja s obzirom na ozbiljnost situacije, ili će pak morati odustati, ne propustite doznati ovoga petka od 21 sat na Novoj TV!



Kao šlag na kraju, žiri će kandidate počastiti još jednom Gastroakademijom, a poanta će biti da Dino i Andrej kandidatima pokažu svoje najdraže tehnike ili one koje smatraju da bi im mogle koristiti kod kuhanja u finalu i sljedećim izazovima. Andrej će tako kandidate podučiti kako napraviti cappuccino juhu s kremom od krumpira te hladnu juhu od burate s tostom od škampi, dok će Dino na svom jelu pokazati tehniku sferifikacije te dati kandidatima uvid u molekularnu kuhinju.

Budite i ovog petka uz Novu TV i MasterChef jer tada doznajemo prvog finalista ili prvu finalisticu treće sezone 'MasterChefa'!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju