Nakon svih pregača - bijelih i crnih, plavih i crvenih, ovoga petka troje finalista Ante Martić, Iva Pehar i Elena Jurić po prvi put će kao pravi chefovi kuhati u profesionalnoj kuharskoj odjeći i to – za pobjedu!

Nakon svih pregača - bijelih i crnih, plavih i crvenih, ovoga petka troje finalista Ante Martić, Iva Pehar i Elena Jurić po prvi put će kao pravi chefovi kuhati u profesionalnoj kuharskoj odjeći i to – za pobjedu!

Ja u ovome uživam bez obzira kakav će ishod biti. Znao sam da sam dosta dobar kad sam krenuo, ovaj show je iz mene izvukao dosta dobroga, što nisam ni znao da imam. Znam što sam, tko sam, koliko vrijedim i znam da što god da napravim bit će fino.“ kazat će jedini muški finalist Ante, dok će Elena po ulasku u kuhinju ustvrditi: „Vidi se na horizontu taj pokal MasterChefa!“ te dodati: „Prije sam se više igrala, a sad više nije igra i sad se od tebe očekuje da znaš. Strah me je reći da znam, pa da se pokaže da ne znam. Malo to još podiže taj adrenalin koji je ionako ogroman.“

Za razliku od Elene, Iva ne poznaje strah. „Mislim da sam hrabra. Za prijavit se na show ovog tipa stvarno treba imati hrabrosti, a pogotovo dogurati do ovdje. Danas se zaista moram pokazati da sam odlična i zasjeniti svoje kolege.“ izjavit će finalistica Iva. Brojne izazove su svladali, a sada će u finalu kao krunu svog kuhanja u MasterChefu imati zadatak isporučiti žiriju svoj autorski menu koji mora sadržavati jasan i prepoznatljiv pečat kandidata te pokazati napredak i nivo vještine koje su dosegli. Tako će finalisti za kraj svoje MasterChef avanture morati proći svoje posljednje izazove.

Prvi izazov bit će Kutija iznenađenja a zadatak napraviti predjelo. Stresno će biti odmah u prvom kuhanju jer samo dvoje najboljih kandidata nastavit će dalje kuhanje u posljednja dva finalna izazova. U drugom izazovu - Testu kreativnosti u kojem će pripremati glavno jelo, dvoje finalista će se naći nasuprot deset zvona pod kojima će se nalaziti različite vrste mesa. Svaki kandidat ima pravo otvoriti pet zvona i odlučiti želi li kao svoju glavnu namirnicu koristiti onu koja je pod tim zvonom, ili je odbaciti i birati dalje.



Treći i posljednji izazov bit će u formi Stres testa, a kandidati će morati isporučiti žiriju – desert.
To što su njih troje u finalu nije neočekivano. Imao sam ja još tu neke svoje favorite koji su nekako po putu poispadali, međutim, njih troje su zasluženo tu gdje jesu.“ komentirao je Dino plasman kandidata u finale.

Čije kuhanje će biti najbolje i tko će sakupit više bodova od žirija te odnijeti pobjedu u trećoj sezoni showa MasterChef ostaje nam vidjeti u petak u 21 sat na Novoj TV. Tijesna borba čeka kandidate u svakom pogledu, a na postolju ima mjesta samo za jednoga.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju