„Ajmo danas jednu stepenicu gore, je l' može?“, poručio je kandidatima vrsni chef Dino Galvagno prije prvog izazova, no nije ni slutio da neki kandidati još uvijek nisu naučili anatomiju životinja, pa im se i dalje uspije potkrasti pokoja kost u jelu.

„Ajmo danas jednu stepenicu gore, je l' može?“, poručio je kandidatima vrsni chef Dino Galvagno prije prvog izazova, no nije ni slutio da neki kandidati još uvijek nisu naučili anatomiju životinja, pa im se i dalje uspije potkrasti pokoja kost u jelu.

Iako se trudio ovoga puta minimalizirati svoj tanjur i u tome je uspio, a Dino će prije kušanja konstatirati kako im je ovog puta pripremio 'haiku' tanjur, Ratku se ipak potkrala mala greška.



„Riješiti se ribe iz kosti je samo stvar anatomije, samo trebate znati gdje su. Pa daj, naučite gdje su!“ poručio je natjecateljima Dino nakon što je u Ratkovu jelu pronašao kost. Budući da se još nije dogodilo da kost koja je promakla kandidatima, nije promakla i Dinu, Mešin mu je poručio: „Tebe bi trebalo zaposliti kao detektora za kosti!“

„Bilo mi je neugodno jer se svaki dan ovdje trudim i mislim da napredujem i onda napravim ove neke amaterske greške“, samokritički je kazao Ratko. No, neće Ratko biti jedini koji će se crveniti pred žirijem. Crvenit će se i Iva koja je nakon isteka vremena dodatno brisala tanjur. „Ovo je zadnje upozorenje, nakon ovog slijede sankcije!“, poručio joj je Mešin, a upozorenje se odnosilo i na ostale natjecatelje. „To me užasno sram jer nisam vodila računa da je nestalo vremena, kardinalna greška koju više neću ponoviti!“ - kazala je Iva nakon jezikove juhe.



Ovoga petka vidjet ćemo kako će se kandidati snaći u izazovu Kutija iznenađenja koji donosi nova iznenađenja – osim na svojim radnim jedinicama, kandidati će ugledati i kutije na jedinicama žirija u kojima će se nalaziti glavna namirnica, a kako bi dobili tu namirnicu moraju je zamijeniti s minimalno pet iz svoje kutije.

U drugom dijelu emisije, kandidate ponovno očekuje edukativni dio showa – Gastroakademija. U drugoj Gastroakademiji ove sezone, Dino i Andrej imat će zadatak kuhati s namirnicama iz Kutije iznenađenja te bazirati se na namirnicama koje kandidati nisu izabrali, odnosno onima koje se manje biralo.

„Nisam došla ovdje pobjeđivat' već sam došla naučiti kuhati“ – izjavila je Elena te dodala: „Upotrijebit ću sve ove njihove fore, samo ovisi koliko ću dugo biti u MasterChefu, pa ako ne uspijem sve fore iskoristiti ovdje, koristit ću ih kući.“




Ne propustite nove izazove i korisne savijete vrhunskih chefova ovoga petka u MasterChefu na Novoj TV od 21 sat.



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju