In magazin dobiva i svog gastro stručnjaka - ili bolje rečeno stručnjakinju.

Naša suradnica Josipa Pavičić svakog će vam petka pokazati kako u kratko vrijeme pripremiti jednostavno i ukusno jelo za vašu obitelj. Dragi gledatelji, tek toliko da znate da Josipin poziv na večeru nitko ne odbija. Zato pripremite kuhače!

Donosimo vam i recept kako bi se i same upustile u ovaj izazov.

RAJČICE PUNJENE PURETINOM


6 većih rajčica
1 poriluk
500 g mljevene puretine
4-5 listića svježeg bosiljka
1 žlica senfa
1-2 žlice krušnih mrvica
1 jaje
sol i mljeveni bijeli papar
2 žlice vrhnja
100 g maslaca


Rajčice oprati, a vrhove pri peteljci odrezati. Zatim žlicom izdubiti unutrašnjost. Izdubljenu unutrašnjost ploda i odrezani vrh narezati na kockice. Oprati poriluk i narezati ga na tanke kolutiće.

Zagrijati pećnicu na 200°C.

U velikoj tavi zagrijati ulje, dodati mljeveno meso i na jakoj vatri pržiti dok se ne razdvoji na komadiće. Dodati poriluk s polovicom kockica rajčice i zajedno pržiti oko 5 minuta. Još malo kuhati, dok se sok iz rajčica ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.


Oprati listove bosiljka, osušiti ih i sitno nasjeckati. U mljeveno meso dodati bosiljak, senf, krušne mrvice i jaje, posoliti i začiniti. Sve dobro promiješati.

Preostale kockice rajčica pomiješati s vrhnjem, začiniti i izliti u vatrostalnu posudu. Rajčice napunjene pripremljenom mesnom smjesom poslagati u vatrostalnu posudu, na svaku rajčicu staviti komadić maslaca, poklopiti te peći u pećnici oko 25 minuta na 180°C.